Hackers crypto exchange

Grin is slachtoffer geworden van 51%-aanval

Grin, een op privacy gerichte cryptocurrency gebouwd op het Mimblewimble-protocol, is gisteren het slachtoffer geworden van een 51%-aanval op zijn blockchain. Dit volgens een tweet die zaterdag gedeeld werd door de cryptomininggroep 2Miners.

Volgens de tweet verzamelde een onbekende groep zaterdagavond 57,4% van de totale hashkracht van het Grin (GRIN) -netwerk. 2Miners had slechts controle over 19,1% van de hashkracht van GRIN, terwijl sparkpool-miners verantwoordelijk was voor slechts 18,9%. 2Miners tweette het volgende:

Gegevens van GrinScan laten zien dat de aanvallers in staat waren om ten minste één geforkte blok te reorganiseren, om 23:17 UTC op 7 nov. De onbekende mining-groep heeft sinds zaterdag ook haar controle vergroot en beschikte over 58,1% van de hashkracht van GRIN op het moment van schrijven.

Wanneer een groep miners meer dan de helft van de hashkracht van een netwerk beheert, kan dit de organisatie van blokken beïnvloeden, waardoor de tokenprijs kan schommelen en het vertrouwen in de blockchain wordt verstoord. Een groep die controle heeft over 51% of meer van de hashkracht van een netwerk, betekent echter niet noodzakelijk dat het slechte bedoelingen heeft – sparkpool had eerder 60% van de hashkracht van het netwerk in handen en heeft naar verluidt de productie van nieuwe GRIN-blokken niet onderbroken.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN