Bitcoin Goud

Bitcoin is momenteel populairder dan goud, aldus analisten JPMorgan

Volgens analisten van JPMorgan hebben institutionele beleggers, zoals family offices, meer hun ogen gericht op Bitcoin (BTC) als een alternatief voor goud. Dit volgens een onderzoeksnota die vrijdag gepubliceerd werd.

In het rapport zeiden analisten van JPMorgan dat Grayscale’s Bitcoin Trust een cumulatieve instroom zag tot en met oktober, terwijl de ETF’s van goud sinds half oktober een “bescheiden uitstroom” zagen.” Dit contrast ondersteunt het idee dat sommige beleggers, die eerder in goud ETF’s hebben geïnvesteerd, zoals family offices, Bitcoin als alternatief voor goud beschouwen”, aldus de analisten.

Geaccrediteerde beleggers wenden zich tot Bitcoin, niet tot goud

Geaccrediteerde investeerders zijn individuen of entiteiten met een nettowaarde van respectievelijk meer dan $1 miljoen en $5 miljoen. Deze investeerders zijn onder meer – goedbetaalde professionals, naamloze vennootschappen, family offices, schenkingsfondsen en andere hedgefondsen.

JPMorgan, de grootste investeringsbank in de VS op basis van beheerd vermogen, meldt dat deze beleggers sinds 2019 de voorkeur hebben gegeven aan Grayscale’s GBTC boven goud ETF’s.

Een ETF of op de beurs verhandeld fonds is een financieel derivaat waarvan de waarde afhankelijk is van de onderliggende waarde die het ondersteunt. GBTC van Grayscale biedt beleggers dus blootstelling aan Bitcoin zonder dat beleggers de werkelijke BTC hoeven te bewaren. Dit product is overigens niet beschikbaar voor particuliere beleggers.

Bron: Twitter

Bitcoin biedt een grotere ROI

De potentiële winst op de lange termijn op Bitcoin is “aanzienlijk” als het “intensiever concurreert met goud als ‘alternatieve’ valuta”, aldus de analisten. De marktkapitalisatie van Bitcoin zou echter tien keer moeten stijgen ten opzichte van de huidige niveaus “om de totale investering van de particuliere sector in goud ETF’s of baren en munten te evenaren”, aldus de analisten.

Het rapport gingen verder met stellen dat aankondigingen vanuit instituties en de steun van PayPal ook de vraag naar Bitcoin heeft gestimuleerd. Bitcoin lijkt echter “dicht bij het overbought niveau op ons momentum-signaalraamwerk te komen, iets dat mogelijk zou kunnen leiden tot winstneming of een correctie”, aldus de analisten.

Grayscale blijft maar groeien

Volgens Michael Sonnenshein, de algemeen directeur van Grayscale, heeft GBTC niet alleen meer instroom gezien dan goud ETF’s, maar is het ook langzaamaan het marktaandeel van het edelmetaal aan het verkleinen.

Tijdens de laatste week van oktober registreerde Grayscale de grootste instroom ooit naar de Bitcoin- en Ethereum-trust, en de trend zette zich door in november.

Eerder vandaag plaatsten wij al een artikel waarin duidelijk werd dat het bedrijf nu meer dan $9 miljard aan crypto-activa beheert. Het suggereert ook dat zijn crypto-investering waarschijnlijk zal blijven groeien, gezien het succes van de verschillende fondsen die het bedrijf aanbiedt.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN