Ethereum nieuws

Aantal crypto-geldautomaten stijgt in 2020 met 80%

Steeds meer bedrijven lijken de groeiende interesse in cryptocurrencies te ontdekken en zien dit als een kans om nog ‘vroegtijdig’ een positie in te nemen. Het aantal geïnstalleerde crypto-geldautomaten over de hele wereld is dit jaar namelijk met 80% gestegen. In 2020 kwamen er 6.372 geldautomaten bij, wat het wereldwijde totaal op 11.665 geldautomaten brengt. Dit volgens Coin ATM Radar.

Crypto-geldautomaten
Bron: Coin ATM radar

De nummer 1 cryptocurrency, Bitcoin, kopen? Doe dat hieronder!

Amerika voert de leiding aan betreft crypto-geldautomaten

Volgens schattingen van Coin ATM radar blijkt dat er vrijwel elk uur één nieuw crypto-geldautomaat wordt geïnstalleerd. De Verenigde Staten loopt voorop met 9.242 crypto-geldautomaten en bezit meer dan 79% van alle crypto-geldautomaten ter wereld. In 2020 gingen de Verenigde Staten van 4.213 geldautomaten naar 9242 geldautomaten. Gevolgd door Canada met 880 geldautomaten. Het Verenigd Koninkrijk is met 268 crypto-geldautomaten de voorloper in Europa.

Azië en Zuid-Amerika

Hong Kong leidt in de Aziatische markt met 62 crypto-geldautomaten. Colombia is de onbetwiste leider in Latijns-Amerika met 40 geldautomaten. De locatie van de geldautomaten varieert van kleine winkels, winkelcentrums tot vervoersknooppunten.

Crypto-geldautomaten per fabrikant

De in San Fransisco gevestigde start-up, Genesis Coin, heeft meer dan 4.000 automaten geïmplementeerd. Dit hebben ze voornamelijk in de Verenigde Staten gedaan. Op de tweede en derde plaats komen General Bytes en BitAccess met respectievelijk 3.442 en 1.136 geldautomaten.

Crypto-geldautomaten

De installatie en het gebruik van crypto-geldautomaten is een teken dat de acceptatie van cryptovaluta toeneemt ondanks een volatiel jaar voor de sector. Het feit dat Paypal onlangs heeft bekendgemaakt dat zijn klanten nu Bitcoin en andere cryptocurrencies kunnen kopen, verkopen en vasthouden is erg bullish.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN