DNB Cryptobedrijven

Vier cryptobedrijven hebben goedkeuring ontvangen van de Nederlandsche Bank

Zoals we eerder aangaven waren er 53 cryptobedrijven in Nederland die een aanvraag ingediend hadden bij de Nederlandsche Bank. Van die 53 cryptobedrijven vielen er echter al snel wat bedrijven af, waardoor er nog ‘maar’ 38 overbleven.

Door de nieuwe regels vanuit de Nederlandsche Bank zijn alle cryptobedrijven in het land verplicht om zich te registreren bij de toezichthouder. Het registratieproces is op 21 mei 2020 van start gegaan en loopt door tot 21 november 2020. Als een bedrijf zich niet registreert, dan zal het zijn activiteiten moeten staken.

AMDAX was tot voor kort het enige bedrijf dat de goedkeuring gekregen had, echter zijn daar nu 3 andere cryptobedrijven bijgekomen. Zo hebben BLOX, Anycoindirect en Coinmerce nu ook de goedkeuring in handen.

Het brabantse bedrijf Anycoindirect zei hier het volgende over:

“Deze professionalisering helpt de groei van onze branche. Wij hopen met deze nieuwe stap meer traditionele investeerders, single-family offices en nieuwkomers te verwelkomen in de wereld van cryptocurrency.”

De directeur van BLOX was ook erg blij met de verkregen goedkeuring. Hij zei het volgende:

“Zeven jaar geleden zijn wij gestart met de aan- en verkoop van Bitcoins voor onze klanten. Op dat moment werd Bitcoin nog vaak ten onrechte in verband gebracht met fraude en witwassen en werd onze industrie met argusogen bekeken. Nu, zeven jaar later zijn wij erin geslaagd om ons te registreren bij de DNB. Voor ons is dit een enorme mijlpaal, ook geeft het legitimiteit aan Bitcoin. BLOX is de meest laagdrempelige manier in de markt om kennis te maken met Bitcoin, zodat iedereen onderdeel kan uitmaken van deze technologische en economische innovatie.”

De mede-oprichter van Coinmerce, Nick Smits van Oyen sprak zich ook uit over de goedkeuring. Hij zei het volgende:

“Coinmerce kan nu doorgaan met het bouwen met het bouwen van het meest gebruiksvriendelijke handelsplatform van Europa.”

Met de goedkeuring van de vier bovengenoemde cryptobedrijven, zijn er nog 34 openstaande aanvragen te gaan. We zijn benieuwd hoeveel er uiteindelijk de goedkeuring zullen krijgen en hoeveel er nog af zullen vallen. We houden jullie op de hoogte!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN