XRP koers

Ripple heeft afgelopen in Q3 $45,5 miljoen aan XRP gekocht

Volgens het laatste kwartaalrapport van het bekende blockchain-project Ripple heeft het in het afgelopen kwartaal meer dan $45,5 miljoen aan XRP gekocht. De reden van de aankoop was om de markt te ondersteunen en om ondersteuning te bieden aan Ripple’s nieuwe XRP-overmakingsdienst, genaamd Line of Credit.

Met de nieuwe dienst kunnen klanten van Ripple On Demand Liquidity (ODL), zoals financiële instellingen en gelddienstverleners, tegen een eenmalige vergoeding leningen aangaan in Ripple’s token, XRP.

Dit zal volgens Ripple een snellere en efficiëntere service zijn dan traditionele financieringsopties. Bedrijven zullen het nieuwe kapitaal kunnen gebruiken om in nieuwe markten te investeren en hun klantenbestand uit te breiden

Toegang tot liquiditeit via hefboomwerking op financiële markten is een van de meest voorkomende bronnen van marktinefficiëntie, aangezien het aanvraag- en goedkeuringsproces doorgaans handmatig wordt uitgevoerd. Met deze nieuwe dienst probeert Ripple liquiditeit voor zijn ODL-dienst te verkrijgen van “de open markt, in plaats van intern”.

De nieuwe service heeft volgens Ripple positieve feedback gekregen, ondanks dat het zich nog in de bètafase bevindt. Er zijn echter geen details van genoemde feedback, noch zijn er details over de grootte van de bètagroep.

XRP gekocht om de markten te ondersteunen

XRP-dumping, ook wel bekend als programmatische verkoop, was het onderwerp van veel frustratie binnen de XRP-gemeenschap. Na een aanhoudende golf van druk vanuit de gemeenschap stopte deze praktijk in het vierde kwartaal van 2019.

Velen in de gemeenschap zagen een directe correlatie tussen Ripple “dumping” van zijn maandelijkse escrow vrijgegeven XRP en de stagnerende XRP koers. Men dacht dat het overaanbod van XRP op beurzen een factor was die bijdroeg aan slechte prijsprestaties gedurende die periode.

Met de bètadienst “Line of Credit” steekt een soortgelijke bezorgdheid de kop op. Dit kwartaal heeft Ripple echter actief ingegrepen op de secundaire markt door XRP tegen marktprijzen te kopen om het aanbod te verminderen.

Q3 2020 laat zien dat Ripple voor $46 miljoen aan XRP heeft gekocht om “gezonde markten te ondersteunen”. Hoewel het rapport uit het derde kwartaal van 2020 vermeldt dat dit het overaanbod van de Line of Credit moet compenseren, is het ook mogelijk dat Ripple XRP koopt om de effecten van XRP-dumping tegen te gaan.

Ripple betaalde MoneyGram $9,3 miljoen

Zoals wij eerder aangegeven op onze website, heeft de in San Fransisco gevestigde onderneming zijn partner MoneyGram meer dan $9,3 miljoen betaald in ruil voor het ondersteunen van zijn ODL-service.

MoneyGram is al lang één van de belangrijkste partners van Ripple. MoneyGram en Ripple kondigden voor het eerst hun samenwerking aan in 2018. De twee bedrijven zijn vorig jaar juni officieel een samenwerking aangegaan, waarbij MoneyGram XRP in zijn systeem integreerde voor realtime grensoverschrijdende betalingen.

Ripple voltooide zijn investering van $50 miljoen in MoneyGram in november 2019, waardoor het fintechbedrijf uit San Francisco een belang van 10% aan gewone aandelen verkreeg. Bovendien heeft Ripple in totaal ongeveer $52,3 miljoen aan MoneyGram overhandigd voor het verstrekken van liquiditeit aan het ODL-product.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN