Bitcoin koers

Bitcoin koers stijgt richting $16.000, kunnen we hoger?

De Bitcoin (BTC) koers heeft de wereld geshockeerd, want zelfs na het doorbreken van de $14.000 op 4 november, steeg de koningsmunt gisteren ook door de $15.000 barrière. Verschillende crypto-analisten waren het erover eens dat Bitcoin zou stoppen met rallyen nadat de prijs $14.500 had bereikt. BTC leek op middellange termijn overbought, een technische waarschuwing die doorgaans neerkomt op een neerwaartse correctie. Echter lijkt de stress van de presidentsverkiezingen in Amerika toch voor een golf van FOMO Bitcoin aankopen gezorgd. Op het moment van schrijven beweegt de Bitcoin koers rond $15.450 – €13.120.

Monthly close boven $16.000 is bullish

Een analist merkte onlangs op dat een monthly close boven de $16.000 ultra bullish zou zijn voor de Bitcoin koers. Hij plaatste de onderstaande grafiek en zei:

“BTC HTF-analyse: kijk eens hoe schoon die huidige monthly candle eruitziet. Ik weet dat we er maar een paar dagen mee zijn, maar de clean wick hieronder en de consistente koopdruk is super indrukwekkend. Het volgende resistance niveau is ongeveer $15.700, een monthly close boven $16.000 zou waanzinnig zijn om te zien.”

Bitcoin koers

Bitcoin koers doorbreekt psychologische resistance

Het is lastig te voorspellen of we op korte termijn al een nieuwe all time high gaan krijgen. De vooruitzichten zijn in ieder geval veelbelovend en verschillende analisten suggereren dat Bitcoin op zijn minst dicht bij de $20.000 kan komen. Mati Greenspan was bijvoorbeeld behoorlijk enthousiast toen Bitcoin de weerstand brak in het bullish channel. Hij plaatste de onderstaande grafiek en zei:

“Zoiets moois hier. #Bitcoin sterke breakout uit die dubbele resistance waar we naar hebben gekeken. Uit het opwaartse kanaal gebroken en psychologische resistance in één klap doorbroken. Grafieken worden niet veel bullisher dan dit.”

Bitcoin koers
Bron: Tradingview

Gisteren plaatsen wij ook een Bitcoin koers analyse van CryptoCoinTalk. Bekijk de volledige analyse hier!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN