Bitcoin koers

Bitcoin is groter dan Coca-Cola, Netflix en PayPal

De nummer één cryptocurrency van dit moment, Bitcoin (BTC), is de laatste tijd hard gegroeid in naamsbekendheid en ook in prijs. De Bitcoin koers staat op het moment van schrijven op $15.550 en heeft een marktkapitalisatie van ruim $288 miljard. Hierdoor staat de koningsmunt op de 21e plek als het gaat om de grootste activa ter wereld op basis van marktkapitalisatie.

Bron: AssetDash

De ranglijst van AssetDash plaatst Bitcoin tien plaatsen boven de grootste bank van de Verenigde Staten, namelijk Bank of America, die sinds januari 30% is gedaald als gevolg van lagere rentetarieven en hogere wanbetalingen op leningen tijdens de COVID-19-crisis. De BoA-aandelen hebben tevens een bijzonder moeilijke week achter de rug met dalende rente op staatsobligaties en verkiezingsonzekerheid.

Daarnaast is te zien dat Bitcoin hoger staat dan andere grote organisaties, zoals Coca-Cola, Netflix, Walt Disney, Nike, PayPal en nog veel meer grote bedrijven.

Hoger op de lijst staan ​​JP Morgan Chase & Co., Tesla, Visa, Facebook en Walmart. De drie grootste bedrijven zijn Apple met $2,02 biljoen, Microsoft met $1,68 miljard en Amazon met $1,66 miljard.

AssetDash laat verder zien dat Bitcoin klaar staat om de 20ste plek te veroveren. De stijging van Bitcoin op deze lijst markeert de verbluffende vooruitgang die BTC de afgelopen jaren heeft geboekt in de richting van reguliere erkenning als één van ‘s werelds best presterende activa.

Tegenwoordig staat Bitcoin ook op de voorpagina van de r/investing-community op Reddit met 1,2 miljoen leden, waarvan de meeste waarschijnlijk particuliere beleggers zijn. Omgekeerd wedden grote institutionele beleggers nu ook op BTC te midden van economische en politieke onzekerheid en een verzwakte Amerikaanse dollar.

Beide demografieën zullen Bitcoin waarschijnlijk binnenkort in de top 20 van wereldwijde activa duwen en dit zal hoogstwaarschijnlijk niet de laatste stap zijn die de koningsmunt op de lijst gaat maken.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN