PayPal cryptocurrencies

PayPal CEO: Onze steun zal het nut van cryptocurrencies fundamenteel versterken

De adoptie van Bitcoin blijft momenteel stijgen en heeft een nieuw recordhoogte bereikt. Dit heeft veelal te maken met de aankondiging vanuit de betalingsgigant PayPal, waarin het bekendmaakte dat het cryptocurrencies gaat aanbieden aan zijn klantenbestand. De CEO van het bedrijf heeft zelfs aangegeven dat hun steun het “nut” van cryptocurrencies “fundamenteel zal versterken” door ze toegankelijker te maken voor de reguliere massa.

Van hater naar supporter

De ommekeer van de betalingsgigant is opvallend te noemen, aangezien de voormalige CEO van het bedrijf Bitcoin nog oplichterij noemde. De huidige CEO kijkt hier toch geheel anders tegenaan en heeft besloten om digitale valuta’s met open armen te verwelkomen.

Na nieuws dat het bedrijf cryptocurrencies Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Litecoin (LTC) en Bitcoin Cash (BCH) zou ondersteunen, hoopt Schulman een positieve transformatie naar de activaklasse te brengen door gebruik te maken van de technologie van zijn bedrijf en de enorme gebruikersbasis.

De grootste barrière voor adoptie is lange tijd de toegankelijkheid en bereik geweest. Maar door cryptocurrencies aan te bieden aan meer dan 346 miljoen gebruikers van PayPal, via een gebruiksvriendelijke en vertrouwde interface, zou het een “fundamentele transformatie” in de activaklasse kunnen veroorzaken. Dan Schulman zei hier het volgende over:

“Deze oplossing brengt geen extra integraties, volatiliteitsrisico of oplopende transactiekosten voor zowel consumenten als handelaren met zich mee, en zal het nut van cryptocurrencies fundamenteel versterken. Dit is nog maar het begin van de kansen die we zien nu we samenwerken met toezichthouders om nieuwe vormen van digitale valuta te accepteren.”

Bitcoin en PayPal profiteren beide

Vanaf het moment dat de aankondiging werd gedaan, is de Bitcoin koers gestaag gestegen en lijkt niet meer te stoppen. De leidende cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie steeg met meer dan 18% en zette een hoger hoogtepunt neer, wat mogelijk een opwaartse trend bevestigt die zich tot ver in 2021 zou kunnen uitstrekken.

Eerder vandaag plaatsten wij nog een artikel waarin een Senior Commodity Strategist van Bloomberg, genaamd Mike McGlone, aangaf dat het echte vuurwerk volgend jaar pas gaat beginnen. Hij zei het volgende:

“Bitcoin kan een parabolisch 2021 ondergaan, zoals in 2013 en 2017, als eerdere patronen zich opnieuw afspelen. Nieuwe hoogtepunten zijn een volgende potentiële iteratie en kunnen slechts een kwestie van tijd zijn, tenzij iets dat we niet voorzien de trend van grotere acceptatie en vraag vs. beperkt aanbod verpest.”

Het PayPal nieuws was echter niet alleen goed nieuws voor Bitcoin. Litecoin steeg aanvankelijk met meer dan 20%, na maanden van stagnerende prijsactie. Zelfs de aandelen van PayPal (PYPL) schoten omhoog en zetten een nieuw tijdperk in voor het FinTech-merk.

Maar het kan bijna niet anders dan dat de gehele crypto-markt op de lange termijn het meest hiervan zal profiteren. Dit aangezien Bitcoin vaak gezien wordt als een gateway naar alternatieve munten. De mensen die via PayPal Bitcoin, Ethereum, Litecoin of Bitcoin Cash zullen kopen, zullen dan ook sneller geneigd zijn om zichzelf te verdiepen in andere projecten.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN