Crypto

Bitcoin koers kan in 2021 parabolisch stijgen

2020 is tot nu toe een rollercoaster geweest voor de Bitcoin koers. De munt daalde naar een dieptepunt van $3.500, echter wist het zich in een kort tijdbestek terug te boksen naar over de $14.000. Hoe sterk deze prestatie ook was, Senior Commodity Strategist van Bloomberg, Mike McGlone, denkt dat het echte vuurwerk volgend jaar pas gaat beginnen. Hij gaf aan dat hij denkt dat de Bitcoin koers in 2021 “parabolisch” zou kunnen worden, net als in 2013 en 2017.

Bitcoin koers kan een parabolisch 2021 ondergaan

We hebben uiteraard al veel positieve geluiden gehoord van mensen uit de cryptocurrency-markt. Dit is natuurlijk ook logisch, aangezien ze er een groot belang bij hebben dat de koningsmunt stijgt. Het is echter altijd opvallend als mensen uit de niet-crypto-wereld een positieve voorspelling doen over de Bitcoin koers, aangezien die vaak niet door een gekleurde bril kijken.

Dit is ook meteen de reden waarom we de mening van Mike McGlone belangrijk vinden om te vermelden. Volgens hem gaat de Bitcoin koers nog een hoger dieptepunt neerzetten, gevolgd door hoger hoogtepunt. Dit zou, volgens hem, voldoende kunnen zijn om een “parabolische” stijging te veroorzaken. De topanalist van Bloomberg Intelligence wees naar de jaarlijkse BTC/USD-prijsgrafiek, met een afnemend aanbod en een jaarlijks voortschrijdend gemiddelde, als redenen die de voorspelling ondersteunen.

Hij tweette het volgende:

“Bitcoin kan een parabolisch 2021 ondergaan, zoals in 2013 en 2017, als eerdere patronen zich opnieuw afspelen. Nieuwe hoogtepunten zijn een volgende potentiële iteratie en kunnen slechts een kwestie van tijd zijn, tenzij iets dat we niet voorzien de trend van grotere acceptatie en vraag vs. beperkt aanbod verpest.”

Dalend aanbod vs. stijgende vraag

McGlone’s grafiek belicht wat hij “sterke opwaartse jaren” noemt, na elke halvering die als katalysator fungeert. De halvering van de blokbeloningen van de cryptocurrency vindt elke vier jaar plaats, vandaar de relatie waarin met tussenpozen nieuwe pieken arriveren.

McGlone als Senior Commodity Strategist van Bloomberg besteedde een groot deel van zijn carrière aan het analyseren van vraag en aanbod op de grondstoffenmarkt. Weinigen begrijpen de dynamiek van de 21 miljoen BTC van Bitcoin en de afnemende blokbeloning beter dan McGlone.

McGlone’s overtuiging dat het dalende aanbod versus de stijgende vraag de Bitcoin koers parabolisch zou kunnen laten stijgen, valt samen met verschillende andere veel geciteerde modellen, zoals de stock-to-flow gepopulariseerd door PlanB.

Andere analisten zijn van mening dat de Bitcoin-cycli langer worden en bagatelliseren het belang van de unieke dynamiek van de halvering op marktcycli en vraag en aanbod. Wie er uiteindelijk gelijk gaat krijgen komen we snel achter, aangezien 2021 nog maar 2 maanden verwijderd is.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN