Brave Browser darkweb

Brave browser bereikt nieuwe mijlpaal in aantal gebruikers

Privacygerichte webbrowser Brave, heeft onlangs bekendgemaakt dat het nu meer dan 20 miljoen maandelijkse actieve gebruikers (MAU) en 7 miljoen dagelijkse actieve gebruikers heeft. Dat is een toename van 2,3x ten opzichte van vorig jaar, toen het 8,7 miljoen maandelijkse actieve gebruikers en 3 miljoen dagelijkse actieve gebruikers rapporteerde.

Ook het aantal geverifieerde content makers op het Brave-platform is vanaf vorig jaar van 300.000 naar 700.000 gestegen. De Brave-business gedeelte telt nu 700.000 geverifieerde content makers op platforms zoals YouTube, Twitter, Twitch, eigen websites, Vimeo en GitHub. Volgens de aankondiging ontving Brave talloze positieve recensies en is nu de best beoordeelde browser in Google Play.

Brave browser

Brendan Eich, CEO en co- oprichter van Brave, zei het volgende over de mijlpaal:

“Gebruikers zijn het surveillancekapitalisme zat en 20 miljoen mensen zijn overgestapt op Brave voor een geheel nieuw webecosysteem met een opt-in advertentie-economie die hen weer controle geeft over hun browse-ervaring. De wereldwijde privacybeweging wint aan kracht, en deze mijlpaal is nog maar een stap in onze reis om privacy-by-default een standaard te maken voor alle internetgebruikers.”

Wat is de Brave browser?

De Brave browser is een internet browser zoals bijvoorbeeld Firefox of Chrome. Brave blokkeert advertenties en website trackers en is echt een privacy browser. Je kent het vast wel.. Je bent eindelijk rustig op een website aan het surfen en ontvangt plotseling ongevraagd een advertentie op je beeldscherm. Hoe irritant is dat?! 

Bij de Brave browser heb je zelf de mogelijkheid om te bepalen of je advertenties in beeld wilt krijgen of niet. Kies je hier wel voor.. dan is het voordeel dat je ook nog eens wordt betaald voor het bekijken van deze advertenties. Je leest het goed, voor het bekijken van advertenties kun je vanaf nu dus betaald worden in cryptocurrency. De browser heeft namelijk zijn eigen cryptocurrency, Basic Attention Tokens. Heb je de Brave browser nog niet gedownload? Klik dan hier!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN