Verkiezingen Bitcoin

Amerikaanse presidentsverkiezingen zorgen voor onzekerheid bij Bitcoin handelaren

De Verenigde Staten, en wellicht wel de hele wereld, is in de ban van de presidentsverkiezingen. Dit is niet alleen een spannende tijd voor de toekomst van Amerika, maar het is ook een spannende tijd voor de toekomst van de aandelen-/crypto-markt.

Gisteravond wist de nummer één cryptocurrency nog kortstondig boven de $14.000 uit te breken, echter werd deze snel weer afgewezen. Dit zorgde er voor dat de Bitcoin koers daalde naar de onderkant van zijn wekelijkse handelsbereik. Dit had op zijn beurt weer alles te maken met het feit dat cryptohandelaren anticiperen op een steeds krappere verkiezingsuitslag.

Door deze spannende race heeft de huidige Donald Trump aangegeven dat er gesjoemeld moet zijn met de stemmen, waardoor hij dreigt om juridische stappen te ondernemen. Dit zou erg slecht nieuws zijn voor alle markten, inclusief de cryptocurrency-markt.

“We willen dat de stemming stopt. Dit is een fraude voor het Amerikaanse publiek, dit is een schande voor ons land”, zei Trump zonder bewijs. “We maakten ons op om deze verkiezingen te winnen en eerlijk gezegd hebben we deze verkiezingen ook gewonnen.”

Zal Bitcoin profiteren van de presidentsverkiezingen?

De afwijzing van de Bitcoin koers op $14.000 is dan ook erg logisch, aangezien de onzekerheid de markt op dit moment bestuurt. Paolo Ardoino, de CTO van Bitfinex, vertelde aan Crypto Briefing dat dit gebrek aan duidelijkheid echter geen probleem zou zijn voor Bitcoin. Hij zei het volgende:

“Bitcoin heeft zijn extreme veerkracht bewezen tijdens complexe geopolitieke gebeurtenissen en dit is naar voren gekomen tijdens de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.”

Eerder dit jaar legde Messari-analist Ryan Watkins uit dat presidentsverkiezingen in de VS hebben doorgaans plaatsgevonden aan het begin van eerdere bullruns – ook tussen eind 2012 en begin 2014 en tussen eind 2016 en 2017.

“Niet veel mensen weten dit, maar de Amerikaanse presidentsverkiezingen zijn een voorlopende indicator van Bitcoin bullruns. De verkiezing van 2008 was zo’n sterke katalysator dat het slechts 2 maanden later de lancering van Bitcoin veroorzaakte. De resultaten spreken voor zich. “

Wat betreft de reden waarom dit het geval is, gelooft Watkins dat verminderde economische onzekerheid “een vruchtbare grond biedt” voor Bitcoin om op te groeien.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN