PayPal Bitcoin

PayPal CEO ziet veel mogelijkheden in cryptocurrencies

Dan Schulman, CEO van online betalingsgigant PayPal, heeft zijn diagnose van de tekortkomingen van het huidige financiële systeem gepresenteerd en beweert dat het inefficiënt is en ervoor zorgt dat miljoenen mensen worden uitgesloten, terwijl het bedrijf zich wendt tot cryptocurrencies.

Hij zei het volgende in een inkomstenbespreking van PayPal voor het derde kwartaal van 2020, die gisteren plaatsvond:

“De pandemie heeft de aandacht gevestigd op de grimmige realiteit waar miljarden mensen over de hele wereld moeite mee hebben om rond te komen. In feite zijn in de afgelopen negen maanden meer dan 100 miljoen … volwassenen in extreme armoede terecht gekomen. Het huidige financiële systeem werkt voor de meeste mensen gewoon niet. Het is inefficiënt en duur voor de onderbedienden.”

Hij zei dat moderne technologie, in combinatie met een opkomend financieel platform, het potentieel heeft om de kansen te doen kantelen in het voordeel van de achtergestelde meerderheid, wat leidt tot “een toekomst van inclusie en financiële gezondheid”. Hij ging verder met:

“Nu het gebruik van contant geld blijft afnemen … zijn centrale banken over de hele wereld serieus bezig met het onderzoeken of testen van vormen van digitale retailvaluta’s die ze rechtstreeks uitgeven. En het is ook duidelijk dat digitale portemonnees een natuurlijke aanvulling zijn op alle vormen van digitale valuta.”

Met dit in gedachten lanceert het bedrijf cryptocurrency-services voor zijn gebruikers, waaronder een nieuwe digitale portemonnee, en is het van plan om de digitale valuta van de centrale bank (CBDC’s) te omarmen.

De CEO van het bedrijf voorspelde verder dat de digitalisering van de digitale economie, in combinatie met de toenemende populariteit van digitale portemonnees, de groei van PayPal het komende decennium zal stimuleren.

Schulman bevestigde dat het bedrijf zijn nieuwe cryptodiensten al “een paar dagen geleden” heeft uitgerold naar 10% van zijn klanten in de VS, terwijl de rest van hun Amerikaanse klanten het binnen 2-3 weken zouden moeten kunnen gebruiken. Volgens de CEO zijn hun klanten “erg gretig” om cryptocurrencies te gaan gebruiken en overtrof hun wachtlijst van nieuwe crypto-gebruikers hun verwachtingen met “2-3” keer. Vanwege deze hoger dan verwachte vraag zei PayPal dat het hun wekelijkse limiet voor crypto-aankopen met 50% zal verhogen tot $15.000.

“We investeren om een ​​van de meest aantrekkelijke, goedkope digitale portemonnees ter wereld te creëren, en je kunt dit zien aankomen in onze sterke resultaten over het derde kwartaal”, zei Schulman, eraan toevoegend dat het laatste kwartaal een recordbedrag van $247 miljard aan totale betalingsvolume opleverde op het platform.

In een reactie op Venmo, de digitale portemonnee-app van het bedrijf, zei de CEO dat het een inactieve consumentenbasis had van meer dan 60 miljoen, waardoor het een robuust middel is voor de geplande uitbreiding van het bedrijf.

“We zien een substantiële toename in het gebruik van Venmo naarmate de pandemie voortduurt, aangezien meer consumenten naar hun modus gaan om hun financiële leven te leiden, inclusief de acceptatie van directe stortingsfunctionaliteit, en later dit jaar de Venmo-creditcard.”

Zoals gemeld, is het bedrijf van plan zijn nieuwe cryptodiensten uit te breiden naar andere landen, evenals naar Venmo in de eerste helft van 2021.

“Het is nog maar het begin van wat we willen doen”, zei de CEO, eraan toevoegend dat hij “veel interessante dingen” ziet die ze met cryptocurrencies kunnen doen. Welke plannen dit exact zijn zei de CEO echter niet.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN