XRP nieuws

800 miljoen XRP vastgezet in escrow bij Ripple

Een bekende crypto-tracker Whale Alert, die de enorme en interessante crypto-overdrachten en -transacties registreert, heeft onlangs een XRP-transactie geregistreerd. Volgens Whale Alert zijn er 800 miljoen XRP-tokens vastgezet in escrow bij Ripple.

De escrow is een functie bij de XRP Ledger waarmee de gebruiker voorwaardelijke XRP-betalingen kan verzenden. Deze voorwaardelijke betalingen, genaamd escrows, zetten XRP opzij en leveren deze later af wanneer aan bepaalde voorwaarden is voldaan.

Bovendien, wanneer miljoenen XRP worden opgesloten door de Ripple in escrow-rekeningen, kan de introductie van de desbetreffende tokens op een gecontroleerde manier plaatsvinden. Ook kan de bovengrens van de hoeveelheid XRP die op de markt kan worden gebracht, vooraf worden bepaald, waardoor de invloed op de XRP koers geminimaliseerd kan worden.

Whales blijven XRP verzamelen, ondanks matige prijsactie

Terwijl de meest dominante crypto Bitcoin (BTC) de afgelopen dagen dramatisch sprong, volgden ook de meeste altcoins zoals Ethereum (ETH) en XRP. Terwijl Ethereum $400 wist aan te raken en XRP meer dan $0,25 raakte, werden beide binnen een kort tijdsbestek afgewezen.

XRP begon met een redelijk goede push en bereikte het niveaus van meer dan $0,25, maar nu, op het moment van schrijven, is de XRP koers weer gedaald naar $0,233, wat een prijsdaling van meer dan 2% is.

Gezien de uurgrafiek van XRP/USD, is er een immense verkoopdruk op de markt die de XRP koers kan opschudden. De XRP die zich ophoopt in Ripple kan in de loop van de tijd echter een drastische verandering in de XRP koers teweeg brengen.

Ondanks de prijsdaling als gevolg van de immense uitverkoop, lijken de whales zo veel mogelijk XRP te zijn gaan verzamelen. Volgens een leverancier van crypto-inzichten Santiment zijn de XRP-whales de afgelopen 6 maanden toegenomen.

Daarnaast verwachten een aantal analisten nog dat XRP gaat stijgen. Het is echter de vraag of dit meer hoop dan wijsheid is, aangezien het actief de slechts presterende munt is uit de top 10.

Wat denken jullie? Hebben jullie nog vertrouwen in een stijging van de XRP koers? Laat het ons weten op onze socials!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN