Bitcoin Frank Muller

Bitcoin koers werd afgewezen op $14.100, maar wat nu?

Jullie hebben het vast allemaal wel al meegekregen dat Bitcoin vandaag jarig is. De whitepaper van de koningsmunt is vandaag precies 12 jaar geleden gepubliceerd. Om dit te vieren hebben wij een leuke winactie op Twitter lopen. Klik hieronder om mee te doen!

Bitcoin koers breekt $14.000

Wat is, naast onze leuke winactie op Twitter, nou een betere manier om een verjaardag te vieren dan een nieuw record te vestigen? Het is namelijk zo dat de Bitcoin koers vandaag de kritische grens van $14.000 heeft overschreden, het hoogste niveau sinds januari 2018.

Hoewel de Bitcoin koers alweer wat teruggevallen is, heeft het toch nog een stijging van 4,8% weten vast te houden en staat momenteel op $13.850. Deze terugval had voornamelijk te maken met het feit dat de piek van $14.100 van de koningsmunt op de grote beurzen onmiddellijk werd afgewezen. De meeste verkoopdruk kwam van Binance, waardoor de prijs binnen enkele minuten snel met 3% daalde.

Voorafgaand aan de afwijzing duwden massale koopmuren op Huobi en Binance de koers flink omhoog. Er was een koopmuur van 1.371 BTC op Binance op $13.680 en nog een grote koopmuur op meer dan $13.800 op Huobi. Maar toen BTC $14.000 overschreed, begonnen handelaren op Binance in korte tijd grote hoeveelheden BTC te verkopen.

Wat is de volgende halte?

Hoewel de Bitcoin trein niet te stoppen lijkt, is het toch belangrijk om in acht te houden dat het niet in één keer omhoog kan gaan. Wanneer de Bitcoin koers zo snel stijgt als vandaag en gewelddadig wordt afgewezen, beschrijven handelaren het patroon als een “darth maul-kaars”.

Na zo’n grote piek in volatiliteit heeft Bitcoin de neiging zich te stabiliseren en te consolideren. Aangezien $14.000 een cruciaal weerstandsniveau is, zou BTC waarschijnlijk consolideren onder $14.000 en voortdurend proberen uit te breken.

CryptoQuant, de on-chain marktgegevensprovider, heeft tevens vastgesteld dat Bitcoin-stortingen op beurzen zijn afgenomen, wat op zijn beurt weer vaak duidt op een afnemende verkoopdruk, vooral onder particuliere beleggers en whales. Volgens Ki Young Ju, de CEO van CryptoQuant, kan de trend worden beschouwd als een “koopsignaal op de lange termijn”.

Daarnaast kan de nabijheid van de presidentsverkiezingen in de Verenigde Staten ook een sleutelrol kunnen spelen in het gedrag van de Bitcoin koers in de komende weken.

Er is een algemene overtuiging dat een uiteindelijke overwinning voor Trump het optimisme van beleggers zou kunnen stimuleren. Tegelijkertijd zou Biden nervositeit en een mogelijke daling van de aandelenmarkten kunnen veroorzaken, alhoewel wij gisteren een artikel plaatsten waarin de CEO van Grayscale aangaf dat dit geen negatieve invloed zal hebben.

Bitcoin zou echter deze trends kunnen volgen, maar als de zaken normaal blijven, zou Bitcoin halverwege volgend jaar zijn ATH kunnen aanraken. Ook aangezien de Bitcoin koers nog nooit zo lang boven de $10.000-grens is gebleven, wat een teken van kracht is.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN