Bitcoin Iran

Iran gaat Bitcoin op staatsniveau gebruiken voor waarde-uitwisseling

Iran is het eerste land ter wereld geworden dat cryptocurrencies op staatsniveau gaat gebruiken voor waarde-uitwisseling. Dit volgens een artikel dat afgelopen weekend gedeeld werd door het mediaplatform IRNA.

Het Iraanse kabinet heeft de wetgeving gewijzigd om cryptocurrencies aan te passen naar de financieringsmechanismen voor de Centrale Bank van Iran (CBI) voor de import van goederen.

Als gevolg hiervan wordt er van miners geëist dat zij hun gedolven Bitcoin (BTC) gaan leveren aan de CBI. Het rapport van CBI en het Ministerie van Energie gaf het volgende aan:

“De miners worden verondersteld de originele cryptocurrency rechtstreeks en binnen de toegestane limiet te leveren aan de kanalen die door het CBI zijn geïntroduceerd.”

De wettelijke limiet voor de hoeveelheid cryptocurrency voor elke miner zou worden bepaald door het niveau van de gesubsidieerde energie die wordt gebruikt voor mining en op basis van instructies die zijn gepubliceerd door het ministerie van Energie.

Vanwaar deze stap?

De redenen van deze stap is de constant dalende inflatie van de Iraanse fiat-valuta (de Iraanse rial) en de opgelegde sancties vanuit Amerika.

Iraans geld is drastisch in waarde gedaald met een inflatie van 34%, een situatie die al aanhoudt sinds 2018. Tevens is het land in de greep van Amerikaanse sancties, waardoor ze geen Amerikaanse dollars kunnen gebruiken voor internationale handel.

Als gevolg hiervan is de Iraanse economie het grootste deel van vorig jaar en dit jaar met circa -10% per kwartaal gekrompen, waardoor dit aangeduid kan wordt als een depressie.

Ze wenden zich daarom tot Bitcoin, het eerste land dat dit op staatsniveau doet, waarbij de beroemde vluchtigheid van Bitcoin minder belangrijk gevonden wordt, omdat de situatie wanhopig is.

Deze stap komt echter niet als een gehele verrassing, aangezien het land, na enige experimenten met cryptocurrencies vanaf 2018, een use case heeft gevonden in het creëren van economische waarde door het faciliteren van cryptomining.

Het faciliteren van Bitcoin mining had waarschijnlijk alles te maken met de bovengenoemde stap om uiteindelijk de Amerikaanse dollar te omzeilen door middel van de koningsmunt.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN