Bitcoin

Aantal particuliere investeerders in Bitcoin bereikt nieuw record

Nieuwe gegevens van het crypto-gegevensbedrijf Glassnode suggereren dat particuliere investeerders massaal naar Bitcoin (BTC) trekken, aangezien het aantal portefeuilles met een BTC-saldo van $1.000 of minder nieuwe recordhoogtes heeft bereikt.

In een nieuwe tweet laat de Glassnode CTO en on-chain analist, Rafael Schultze-Kraft, zien dat het aantal wallets met een waarde van $10, $100 en $1.000 aan BTC momenteel recordhoogtes heeft bereikt. Hij tweette het volgende, onder vermelding van de onderstaande grafiek:

“Aantal Bitcoin-adressen met ten minste …

… $10 aan BTC: 17.6M ––– ATH
… $100 aan BTC: 9,7 miljoen ––– ATH
… $1000 aan BTC: 3,6 miljoen ––– ATH ”

Bron: Glassnode Twitter

Al met al is het aantal wallets met een saldo van $1.000 BTC of minder bijna 31 miljoen, wat aangeeft dat niet alleen institutionele investeerders hun toevlucht zoeken in Bitcoin, maar dat particulieren nu ook weer besluiten om de stap te wagen.

Aantal whales blijft ook groeien

Naarmate meer particuliere beleggers wedden op de grootste cryptocurrency, ziet het aantal Bitcoin-whales ook tekenen van groei. Volgens Glassnode heeft het aantal adressen met een saldo van $1 miljoen of meer in BTC een nieuw record bereikt in bijna drie jaar.

“Het aantal Bitcoin-miljonairadressen (adressen met een waarde van ≥ $1M aan BTC) overschreed de 20.000. Dit is de hoogste waarde sinds januari 2018.”

Bron: Glassnode Twitter

Josh Rager voorspelt hoogste maandelijkse afsluiting óóit

De verbeterende fundamentals van Bitcoin komen nu de dominante cryptocurrency van de wereld klaar staat om de maand oktober met een hoge noot af te sluiten. Zo zijn verschillende analisten erg optimistisch over korte termijn vooruitzichten van de koningsmunt.

Handelaar Josh Rager is één van die analisten. Hij vertelde aan zijn 89.000 volgers dat hij denkt dat Bitcoin klaar is om de hoogste maandelijkse afsluiting ooit te realiseren. Hij tweette het volgende, onder vermelding van de onderstaande chart:

“Je kunt niet naar de huidige maandelijkse grafiek voor Bitcoin kijken zonder te glimlachen. Open lucht boven het hoofd van Bitcoin, aangezien het bijna het hoogste punt ooit bereikt voor een maandelijkse afsluiting van $13.880. Als ik van buiten naar binnen kijk, is deze grafiek een positief teken met de potentie op een nieuw maandelijks record.”

Bron: Josh Rager Twitter

Helaas is de prijs weer wat teruggevallen sinds de tweet van Josh Rager, dus vermoeden we dat de hoogtste maandelijkse afsluiting nog even op zich laat wachten. We vonden het echter wel interessant om de tweet te laten zien, aangezien het aangeeft dat er weinig weerstand is boven $13.800.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN