Bitcoin koers

Grayscale onderzoek: COVID-19-pandemie heeft de interesse in Bitcoin vergroot

Een onderzoek door Grayscale Investments geeft aan dat de COVID-19-pandemie de belangstelling voor Bitcoin (BTC) bij beleggers heeft vergroot. Dit volgens een nieuw rapport dat door de organisatie geplaatst werd.

Het onderzoek werd uitgevoerd in juni-juli 2020 en ondervroeg 1.000 Amerikaanse consumenten tussen de 25 en 64 jaar persoonlijke investeringen hebben gedaan van $10.000 of meer.

In het onderzoek werd duidelijk dat steeds meer mensen geïnteresseerd zijn in investeren in Bitcoin. Het onderzoek gaf het volgende aan:

“De rente neemt toe: meer dan de helft van de VS investeerders zijn geïnteresseerd in investeren in Bitcoin. In 2020 toonde meer dan de helft (55%) van de ondervraagden interesse in Bitcoin-investeringen. Dit is een aanzienlijke stijging ten opzichte van de 36% van de investeerders die zeiden dat ze geïnteresseerd waren in 2019.”

Tevens werd duidelijk dat, van degenen die aangaven te investeren in Bitcoin, 83% dit in het afgelopen jaar heeft gedaan, wat aangeeft dat de interesse dit jaar flink is toegenomen.

Bron: Grayscale Investments

Daarnaast gaf 63% van de respondenten, die de afgelopen vier maanden in Bitcoin hadden geïnvesteerd, aan dat de COVID-19-pandemie een impact had op hun beslissing. Bovendien vond 39% Bitcoin aantrekkelijker vanwege de pandemie. Slechts 13% zei dat de gebeurtenissen rond COVID-19 de asset minder wenselijk maakten:

Bron: Grayscale Investments

“Volgens respondenten lijkt Bitcoin een aantal kenmerken te delen met investeringen in veilige havens. De schaarste van Bitcoin, het verifieerbare karakter, het gebrek aan correlatie met wereldwijde markten en het feit dat het niet wordt gecontroleerd door overheidsorganisaties zijn kenmerken die Bitcoin vergelijkbaar maken met traditionele investeringen in veilige havens.”

Dit lijkt de status van Bitcoin als een veilige haven te ondersteunen, zoals ook gedacht wordt door veel analisten. Volgens de resultaten van de enquête lijkt de interesse in Bitcoin als investering toe te nemen samen met het opleidingsniveau. Zo had slechts 17% van de respondenten zonder diploma een belang in het actief, terwijl 29% van de houders een diploma had.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN