Donald Trump

Crypto scammers hacken de campagnewebsite van Donald Trump en vragen om Monero (XMR)

Crypto scammers hebben naar verluidt de campagnewebsite van de Amerikaanse president Donald Trump gehackt. De scammers hadden de website ongeveer een halfuur in beslag genomen en vroegen om betalingen in cryptocurrency Monero (XMR). Dertig minuten na de hack kwam het nieuws naar buiten dat het team de controle over de website had teruggenomen. Dit volgens een nieuwsbericht van Forbes op 28 oktober.

De onbekende scammers beweerden dat ze toegang hebben tot ‘strikt geheime informatie’. Ze zeiden bijvoorbeeld dat Donald Trump samenwerkt met buitenlandse partijen om de komende verkiezingen van 2020 te manipuleren.

Zoals het Twitter bericht hierboven laat zien, vroegen de scammers de websitebezoekers of ze dit bewijs wilden ontvangen. Eigenlijk was de uiteindelijke beslissing aan hen, en de bezoekers konden de privacymunt Monero gebruiken om te stemmen. Ze hadden de mogelijkheid om XMR naar twee adressen te sturen – de eerste zei “ja, deel de gegevens”, terwijl de tweede – “nee, deel de gegevens niet”.

Volgens de directeur van de campagnecommunicatie van Trump, Tim Murtaugh, was er geen blootstelling aan gevoelige gegevens, die de aanval in een tweet bevestigde.

Wie er achter de aanval zit is nog steeds onbekend. Het is echter wel noemenswaardig dat de beruchte hackersgroep REvil onlangs heeft aangegeven dat ze zijn tegenwoordig ook Monero accepteren als hun primaire betaalmethode.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN