Jack Dorsey Twitter

Ripple bestuurslid gaat dieper in op strategische keuzes

David Schwartz, chief technology officer van Ripple, heeft aangegeven dat het bedrijf “strategische aanpassingen” doorvoert in een poging om de voordelen van XRP-technologie naar een groter deel van de bevolking te brengen. Dit zei Schwartz in reactie op een Twitter-gebruiker.

MaxEntropyy op Twitter vertelde Schwartz, één van de oorspronkelijke architecten van de XRP Ledger, dat Ripple zich meer schaart achter grote bedrijven in plaats van met de “gewone man”. Hij zei het volgende:

“De uitdaging voor Ripple; RippleX; XRPL Foundation … is om de gewone man in staat te stellen te voorkomen dat hij door het ‘systeem’ wordt gepest. Ik zie in dit opzicht weinig vooruitgang. De SWIFT SDK is buitengewoon beperkt. Er zijn meer dan 200 openstaande problemen in Github voor RippleD.”

Schwartz beweerde vervolgens dat de systemen van XRP voor iedereen toegankelijk zijn en niet kunnen worden gecontroleerd door gevestigde instellingen. Toch erkende hij dat de dingen niet perfect zijn geweest en reageerde met:

“We werken meestal vanuit de andere richting: bedrijven en instellingen ertoe aanzetten om (meestal indirect) systemen te gebruiken die voor iedereen toegankelijk zijn en door niemand kunnen worden beheerd. Dat zal meer waarde toevoegen aan die open systemen, waardoor er meer mensen naar toe worden getrokken.

Maar dit heeft langzamer resultaten opgeleverd dan we hadden gehoopt. Vandaar de strategische aanpassingen met zaken als Xpring en RippleX. We proberen meer te doen.”

Ripple heeft onlangs zijn XRP-investerings- en ontwikkelingsarm Xpring omgedoopt tot ‘RippleX’.

Schwartz beweerde ook dat Ripple zich niet wil aansluiten bij een entiteit of instelling die aandringt op een verbod op bepaalde blockchains of particuliere financiële oplossingen. Volgens hem zijn ze eerder voorstander van een “robuust en gezond” blockchain-ecosysteem en dat ze Bitcoin (BTC) ook ondersteunen:

“We houden allemaal van Bitcoin. We ‘gaan er achteraan’ slechts om twee redenen. De ene is om redelijk gelijkmatige vergelijkingen met XRPL-functies en -technologie te maken en de andere is waar sprake is van regelgevende vriendjespolitiek.

Ik geloof niet dat een cryptocurrency- of blockchain-project kan slagen door anderen neer te halen. Net zoals internetbedrijven een gezond internetecosysteem nodig hebben met veel succesvolle spelers, hebben blockchainbedrijven dat ook nodig.”

Ripple voert herstructurering door

Eerder deze maand kondigde het in San Francisco gevestigde bedrijf de benoeming van “nieuw uitvoerend leiderschap in de hele organisatie” en de rebranding van twee bedrijfsproducten aan. Als gevolg hiervan is Xspring RippleX geworden, terwijl Ripple for Good een nieuwe naam heeft gekregen: Ripple Impact.

De voormalige directeur communicatie, Monica Long, heeft een nieuwe rol gekregen als General Manager (GM) van RippleX. De missie van Long zal zijn om de acceptatie en het gebruik van de native cryptocurrency XRP en de XRP Ledger te verbeteren.

De kenmerken van beide stellen ontwikkelaars in staat om “bestaande applicaties naadloos te transformeren en volledig nieuwe gebruikerservaringen te ontgrendelen op het gebied van betalingen, identiteit, digitale media en buitenlandse valuta.” Dit alles in een poging om de adoptie van XRP te vergroten.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN