Toyota DeCurret

Toyota Systems lanceert cryptocurrency-pilot

Toyota’s IT-dochter, Toyota Systems, heeft aangekondigd dat het een pilot met cryptocurrencies zal beginnen met de Japanse crypto-exchange DeCurret. Dit volgens een aankondiging die vandaag door DeCurret gedeeld werd.

Toyota Systems zal technische ondersteuning en systeemontwikkelingsoplossingen voor de grotere autofabrikant Toyota Motor Corporation, en de rest van de Toyota-businessgroep, ontwikkelen. En volgens het persbericht zal de nieuwe deal er voor zorgen dat zij gezamelijk een pilot gaan uitvoeren die “gebruikmaakt van blockchain-technologie en digitale valuta.”

Voor deze tests zijn tevens 2.500 medewerkers nodig. De medewerkers zullen betrokken zijn bij het uitvoeren van “blockchain-gebaseerde betalingstransacties, het vastleggen en beheren van gegevens en het automatiseren van taken” met behulp van smart contract-innovaties.

Het bedrijf voegde eraan toe dat de Toyota Systems-token aanvankelijk zes maanden, na het begin van de pilot, door zou lopen en gebruik zou maken van het door “blockchain-aangedreven platform voor het uitgeven en beheren van digitale valuta” van DeCurret.

Toyota zei dat het hoopt dat het dankzij het experiment schaalbaarheidsproblemen voor P2P-oplossingen kan evalueren. Het IT-bedrijf voegde eraan toe dat het optimistisch is over het gebruik van digitale valuta in de auto-toeleveringsketen en was benieuwd hoe tokens en blockchain-technologie zouden helpen om business-to-business-transacties te verbeteren.

Toyota is echter niet de enige autofabrikant die bezig is met blockchain-oplossingen. Zo zijn andere grote autobedrijven het bedrijf al voor geweest. BMW Korea kondigde eerder al aan dat er tegen het einde van het jaar een crypto-pilot zou plaatsvinden en Renault lanceerde zijn blockchain-project in september 2020.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN