Federal Reserve dollars

Grayscale ziet totaal beheerd vermogen in één dag stijgen met $300 miljoen door PayPal-nieuws

Temidden van de meest recente prijsontwikkelingen in cryptocurrency heeft Grayscale Investments zijn totaal beheerd vermogen (AUM) in een week tijd met meer dan $1 miljard zien stijgen. Misschien nog indrukwekkender is de AUM-stijging in een dag, wat een indrukwekkende 300 miljoen dollar bedroeg.

De AUM van Grayscale explodeert in oktober

Zoals wij vorige week aangaven, heeft de investeringsfirma in Q3 al recordwinsten weten te boeken. Het bedrijf benadrukte dat het namens zijn klanten voor meer dan $720 miljoen aan BTC heeft gekocht. Door de prijsprestaties van de verschillende activa van cryptocurrencies onder hun beheer toe te voegen, groeide de totale AUM tot $5,9 miljard.

De enorme stijging van het afgelopen jaar is voornamelijk te wijten aan het feit dat mensen hun toevlucht zochten in alternatieve activa vanwege de mogelijke aankomende recessie die veroorzaakt zal worden door de gevolgen van het coronavirus. De stijging van de afgelopen maand is natuurlijk weer te wijten aan het feit dat PayPal besloten heeft om Bitcoin en cryptocurrencies aan te gaan bieden.

Natuurlijk, toen de prijzen nieuwe hoogtepunten begonnen te zien, voelde de AUM van Grayscale de effecten van dit nieuws, en het bedrijf rapporteerde een groei tot $7,3 miljard. Dit betekende een stijging van $1,4 miljard in minder dan een maand en een stijging van $1 miljard in een week.

Volgens Barry Silbert, CEO van Grayscale, markeerde het PayPal-effect de toevoeging van een “coole $300 miljoen aan AUM in één dag”.

Bitcoin en Ethereum leiden nog steeds

Enigszins verwacht, zijn de twee grootste cryptocurrencies op basis van marktkapitalisatie verantwoordelijk voor het grootste deel van de AUM van Grayscale. Met meer dan $6 miljard is de Grayscale Bitcoin Trust goed voor bijna 83% van het totale bedrag, terwijl het aandeel van Ethereum aanzienlijk lager is – ongeveer 13%.

Het is ook vermeldenswaard dat dit de enige twee bedrijfsproducten zijn die rechtstreeks rapporteren aan de Amerikaanse Securities and Exchange Commission. De Grayscale BTC Trust ontving een dergelijke goedkeuring maanden geleden. De Grayscale Ethereum Trust heeft deze zomer een Form 10 ingediend bij de SEC en de Commissie heeft dit in begin oktober goedgekeurd.

Als gevolg hiervan kunnen geaccrediteerde beleggers die aandelen van de private plaatsingen van beide bedrijfsproducten bezitten of kopen, profiteren van verbeterde liquiditeit. Dit is een direct gevolg van de verkorte wettelijke houdperiode van 12 naar 6 maanden.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN