Bitcoin koers

Bitcoin fonds 3iQ genoteerd aan de Toronto Stock Exchange bereikt $100 miljoen marktkapitalisatie

De Canadese investeringsmanager 3iQ heeft een nieuwe mijlpaal bereikt nadat zijn openbare Bitcoin (BTC) -fonds de marktkapitalisatie van $100 miljoen had overschreden. Het fonds dat The Bitcoin Fund heet, is het eerste Bitcoin-fonds van Canada dat genoteerd is aan een grote effectenbeurs, genaamd de Toronto Stock Exchange. Het werkt als een exchange-traded product (ETP) omdat het beleggers blootstelling geeft aan zijn onderliggende waarde.

3iQ kondigde dit als volgt aan in een tweet:

“Team 3iQ viert de marktkapitalisatiemijlpaal van $100 miljoen voor het Bitcoin Fund. Proost voor alle QBTC.U-deelnemers!”

Bron: Twitter

Het Bitcoin Fonds (ticker: QBTC.u) volgt de prijs van Bitcoin met behulp van een feed die mede is ontwikkeld door MV Index Solutions (MVIS) en de toonaangevende leverancier van cryptoassets-gegevens CryptoCompare.

De Bitcoin koers wordt gevold met behulp van de MVIS CryptoCompare Institutional Bitcoin Index. Dit is een op regels gebaseerde index die bedoeld is om de prestaties van BTC op geselecteerde crypto-exchanges te volgen. De exchanges die worden gevolgd zijn onder andere Binance, Bitstamp, Coinbase, Gemini, Kraken en Bitflyer.

Het Bitcoin fonds van 3iQ werd in april van dit jaar gelanceerd. Sinds de lancering zijn de aandelen van QBTC.U met meer dan 30% gestegen van $11 toen ze in april werden genoteerd, tot $15,8.

Tyler Winklevoss, medeoprichter van de Amerikaanse crypto-exchange Gemini, feliciteerde het fonds met het bereiken van de marktkapitalisatie van $100 miljoen. Hij zei:

Bron: Twitter

Winklevoss beweerde bij de lancering dat dit het “eerste openbare Bitcoin-fonds was dat aan een grote effectenbeurs werd genoteerd.” De Gemini-beurs van Winklevoss biedt crypto-bewaarderdiensten voor het Bitcoin Fund. Naar verluidt is 3iQ in januari 2018 het eerste cryptofonds dat door de Ontario Securities Commission en de Canadian Securities Administrators werd gereguleerd.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN