Aantal Bitcoin-adressen op winst bereikt all-time high

We hebben het allemaal vast wel meegekregen dat de Bitcoin koers er weer in is geslaagd om de $12.000-grens, en kortstondig de $13.000-grens, te doorbreken. Op het moment van schrijven staat de koers zelfs op $12.875, wat een stijging van ongeveer 5,62% is ten opzichte van gisteren.

PayPal nieuws zorgde voor enorme boost

De stijging van de Bitcoin koers van $12.200 naar boven de $13.000 werd voornamelijk veroorzaakt door het nieuws omtrent het feit dat PayPal aangekondigd heeft dat het Bitcoin gaat aanbieden. De betaalgigant heeft aangegeven dat het mogelijk gaat maken om Bitcoin te kopen, verkopen en vast te houden via het platform.

Een rapport van Reuters citeerde de president en CEO van het bedrijf, Dan Schulman, die zei dat “de dienst het wereldwijde gebruik van virtuele munten zal aanmoedigen en zijn netwerk zal voorbereiden op nieuwe digitale valuta die kunnen worden ontwikkeld door centrale banken en bedrijven.” Hij ging verder met:

“We werken samen met centrale banken en denken na over alle vormen van digitale valuta en hoe Paypal een rol kan spelen.”

Aantal Bitcoin-adressen op winst bereikt nieuw record

Dit is uiteraard fantastisch nieuws en door deze mooie stijging van de koningsmunt staan veel Bitcoin-houders weer op winst, zoals te zien is in de laatste gegevens van Glassnode. Het is zelfs zo dat het aantal adressen op winst een nieuw record bereikt heeft (let wel, deze gegevens zijn van vóór de stijging $13.000, dus de gegevens zijn iets verouderd).

Ten eerste zijn er ongeveer 32,38 miljoen Bitcoin-adressen met een saldo, volgens de gegevens van Blockchain.com. Gisteren waren er 30.403.795.667 adressen die er op winst stonden, wat een nieuwe all-time high markeerde. Glassnode tweette het volgende:

“[Het aantal] Bitcoin BTC-adressen in winst (1d MA) heeft zojuist een ATH van 30.403.795.667 bereikt. Eerder vandaag werd een eerdere ATH van 30.374.328.292 waargenomen.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!