Coinbase

Coin Metrics voegt 5 crypto-beurzen toe aan lijst van vertrouwde volumes

Coin Metrics, een van ‘s werelds meest vooraanstaande blockchain- / cryptocurrency-analysebedrijven, heeft zijn lijst van beurzen met “vertrouwde volumes” bijgewerkt, met nog eens vijf crypto-exchanges, terwijl de scoremethoden voor handelsplatforms zijn aangepast.

Door deze aanpassing zijn de volgende beurzen aan de lijst toegevoegd: FTX, Lbank, Liquid, The Rock Trading en Upbit. Coin Metrics benadrukte echter dat degenen die niet op de lijst stonden, simpelweg niet voldeden aan de parameters en gaf aan dat het niet de bedoeling is “om beurzen in diskrediet te brengen.” Het bedrijf vervolgde met:

“Deze meer conservatieve definitie van handelsvolume kan bijvoorbeeld instellingen die ETF’s overwegen, helpen om met meer vertrouwen het dagelijkse spot-handelsvolume van een actief te peilen voor marktbepaling.”

Andere cryptocurrency exchanges op de lijst zijn onder meer:

 • Binance
 • Binance.us
 • Bitbank
 • Bitfinex
 • bitFlyer
 • Bitstamp
 • Bittrex
 • CEX.io
 • Gate.io
 • Coinbase
 • Gemini
 • itBit
 • Kraken

Aanvankelijk, in juli 2020, werden beurzen gerangschikt op basis van webverkeer, handelsvolumes, ontwikkelaarstools, handelsregels en KYC-standaarden. Volgens het bedrijf kwantificeerde het de gegevens echter niet zo objectief als mogelijk was. Als zodanig heeft Coin Metrics een paar aanpassingen doorgevoerd die zijn gebaseerd op veranderingen in de branche en feedback van de gemeenschap.

CEO MicroStrategy noemt marktgegevens “rotzooi”

Wellicht zijn de aanpassingen die het bedrijf heeft doorgevoerd puur toeval, echter hebben wij vandaag nog een artikel geplaatst over de CEO van MicroStrategy die sprak over de neppe gegevens in de cryptocurrency-markt.

Hij beschreef de wijdverspreide marktgegevens van Bitcoin (BTC) als “rotzooi” en gaf aan dat het een ernstige verkeerde voorstelling van zaken geeft. Hij ging verder met stellen dat – na zijn eigen ervaring met de echte liquiditeit van de markt, na het investeren in Bitcoin – het beeld er heel anders uitziet.

In een live-interview met Keith McCullough, CEO van Hedgeye, zei Saylor dat het Bitcoin-volume wordt gerapporteerd op een enorm opgeblazen $24,76 miljard, verwijzend naar het huidige volume in de aandelenapp van Apple. Dat aantal is vergelijkbaar met een 24-uurs Bitcoin-volume van $20,3 miljard gerapporteerd door CoinGecko.

Saylor ging verder met aangeven dat deze gegevens “worden verzonden naar een miljard apparaten in de wereld” en dat het “rotzooi is”. Hij vervolgde met:

“Ik weet zeker dat je niet meer dan $35 miljoen per dag kunt kopen zonder dat mensen het weten, het kan dus nooit $24 miljard zijn. Deze slechte gegevens houden Bitcoin tegen. Het is gewoon verschrikkelijk.”

Het kan zoals gezegd toeval zijn dat Coin Metrics direct op dit signaal inspeelt, echter is het hoe dan ook een slimme zet van het bedrijf.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN