Ethereum Nieuws

Ethereum 2.0 moet zo snel mogelijk gelanceerd worden, aldus ConsenSys-ontwikkelaar

Ethereum heeft dit jaar zijn naam als grootste blockchain-netwerk voor smart contracts waargemaakt. Het nummer twee blockchain-project, op basis van marktkapitalisatie, is in 2020 namelijk populairder dan ooit, voornamelijk door de DeFi-hype die ontstaan is. Het netwerk is echter nog niet perfect en de concurrentie wordt steeds sterker. Zo heeft het bekende blockchain-project Cardano (ADA) onlangs haar Shelley mainnet gelanceerd, waarmee het de strijd wil aangaan met Ethereum.

Door deze upgrade voorspelde de CEO van IOHK (het bedrijf achter Cardano), Charles Hoskinson, dat deze upgrades duizenden ontwikkelaars naar het Cardano-platform zouden trekken:

“Cardano zal dat doel ongetwijfeld moeten benaderen om te kunnen concurreren met Ethereum, dat meer dan 3000 DApps, meer dan 200.000 custom tokens en binnenkort zijn eigen staking-functie heeft.”

Het is echter zo dat, hoewel andere projecten steeds dichterbij komen, tot op heden Ethereum de baas blijft over deze markt en het wil de koppositie versterken met een eigen upgrade, Ethereum 2.0.

Lancering van Ethereum 2.0 staat aan de horizon

Om de concurrentie voor te blijven, zijn de ontwikkelaars van Ethereum 2.0 de afgelopen tijd druk bezig geweest met het ontwikkelen en testen van het nieuwe netwerk. Er zijn verschillende testnets gelanceerd en getest en hoewel de deelname aan het testnet massaal af begint te nemen ten opzichte van de eerdere cijfers, willen ontwikkelaars toch doorgaan met het lanceren van het platform.

Zo zei ConsenSys-ontwikkelaar, Ben Edgington, dat hoewel het niveau van deelname aan het Medalla Beacon Chain-testnet laag was, de generale repetitie voor de lancering, het Zinken-testnet, correct was verlopen, hoewel het ook een lage deelname registreerde. Hij vindt echter dat het tijd is om door te gaan en het Ethereum 2.0-platform te lanceren.

In een bericht waarin de lancering van ‘V1.0.0 release candidate 0’ werd aangekondigd, onthulde Edgington dat de functie voor het deponeren van het contractadres deze week zou moeten worden aangekondigd. Met het deponeringscontract kan ETH worden verzonden tussen Ethereum en ETH 2.0, en het is één van de weinige resterende updates die nodig zijn om de uitrol van ETH 2.0 fase 0 te vergemakkelijken:

“Zoals ik het begrijp, zijn we klaar om te gaan: depositocontract in de komende dagen; bakenketen ontstaan ​​6-8 weken later.”

De ontwikkelaar van de engineeringgroep van PegaSys benadrukte echter dat zijn voorspelling “geen officiële verklaring is”.

We moeten doorgaan met de lancering, aldus Edgington

Ondanks het feit dat de deelname aan de verschillende testnetten afneemt, denkt Edgington toch dat de lancering door moet gaan. Volgens Edgington versterkt de nieuwe release Ethereum ook tegen denial-of-service-aanvallen, implementeert het de genesis delay en een tijdelijke verviervoudiging van penalty fees.

De straffen werden verhoogd als reactie op de “licht hobbelige generale repetitie” op genesis, op het Spadina-testnetwerk eind september, en de “zeer lage deelname” op het Medalla-testnet die momenteel gezien wordt.

De ontwikkelaar omschreef de tariefstijging als “een tijdelijke maatregel om stakers meer vertrouwen te geven voor het geval we in de problemen komen”. Ondanks de lage deelname aan het testnet, is Edgington er vast van overtuigd dat het netwerk klaar is om over te gaan naar fase 0:

“Ik denk dat mensen zich een beetje vervelen met testnetten. Het is tijd om verder te gaan […] we moeten fase 0 zo snel mogelijk starten.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN