Bitstamp kondigt verzekering van fondsen aan

De in Luxemburg gevestigde cryptocurrency-beurs Bitstamp heeft een nieuwe verzekeringspolis aangekondigd om diefstal en andere verliezen van gebruikers te dekken. Dit volgens een blogpost die op 15 oktober gepubliceerd werd.

Volgens de blogpost heeft de beurs een “misdaadverzekering” afgesloten voor digitale activa die op de beurs worden bewaard. Het nieuwe beleid is een aanvulling op de bestaande cold wallet-verzekering van het platform, waardoor klanten een extra beschermingslaag krijgen.

De post beweert dat de nieuwe polis wordt aangeboden door Paragon International Insurance-makelaars in samenwerking met Woodruff-Sawyer. De verzekeraars van de polis bestaan ​​uit verschillende verzekeringsmaatschappijen en syndicaten van verzekeringsmarktgigant Lloyd’s of London.

Volgens de update vormt de polis een aanvulling op de bestaande verzekering van activa in gekoelde opslag. Het bericht luidt als volgt:

“We bewaren ongeveer 98% van alle digitale activa offline opgeslagen en beschermd door de verzekeringspolis van BitGo. Nu zijn de activa bij Bitstamp in een groot aantal scenario’s beschermd, zelfs als ze online worden bewaard of tijdens het transport.”

Bitstamp noemt bewaring en verzekering van fondsen zowel een hot topic als een gebied van snelle verbetering voor de crypto-industrie, met hun nieuwe beleid hoopt de beurs hun imago, om het meest betrouwbare handelsplatform op de markt te zijn, te versterken.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!