Apple cryptocurrency

Apple vs Samsung: wie staat er positiever tegenover blockchain?

Apple staat in de cryptocurrency-markt een beetje bekend als een tegenstander van de ontluikende technologie. Zo plaatsten wij eerder dit jaar nog een artikel waarin aangegeven werd dat het bedrijf nog steeds vijandig is tegenover cryptocurrencies, naar aanleiding van een tweet van de Coinbase CEO, Brian Armstrong. Dit vooroordeel is echter niet helemaal waar. In dit artikel gaan we dieper in op de redenen waarom dit stigma niet klopt en tevens hoe de concurrent Samsung het aanpakt.

Apple staat niet negatief tegenover blockchain, maar is voorzichtig

Vorig jaar gaf Apple aan op de hoogte te zijn van de ontwikkelingen in de cryptocurrency-industrie. Dit leidde ertoe dat sommigen zich afvroegen of de technologiegigant zich voorbereidde om een eigen cryptocurrency- of blockchain-platform te starten. Dit idee werd echter snel ontkracht door de gigant.

Het is echter wel zo dat, hoewel Tim Cook (CEO van Apple) dit idee ontkende, Apple wel heeft bewezen dat het blockchain-technologieën niet uitsluit en heeft momenteel twee primaire programma’s die miljoenen mensen hebben geholpen om toegang te krijgen tot cryptocurrencies: de Apple App Store en Apple Pay.

Massa’s aan Apple-gebruikers hebben in de App Store cryptocurrency-handelsapps voor commerciële beursplatforms geïnstalleerd. Deze platforms zijn onder meer Binance, KuCoin en Coinbase. Apple Pay heeft mensen op dezelfde manier geautoriseerd om cryptocurrencies te kopen met hun creditcard of betaalpas bij goedgekeurde brokers.

Daarnaast bestaan er verschillende Bitcoin iOS-wallets, die verschillende soorten transacties mogelijk maken met behulp van de koningsmunt. Gebruikers kunnen Bitcoins kopen, opslaan, verzenden en ontvangen. Bitcoin iOS-portefeuilles omvatten Coinomi, Green Wallet en Edge.

Om aan de eisen van Apple-gebruikers te voldoen, hebben veel blockchain- en cryptoprogramma’s Apple Pay opgenomen als betalingsoptie voor digitale activa of voor toegang tot waardevolle handelsfuncties. iOS ondersteunt daarnaast tal van platforms, wat erop wijst dat de technologiegigant helemaal niet zo negatief tegenover de technologie staat als velen denken.

Bitcoin koers

Concurrent Samsung verwelkomd blockchain

Dit wil echter niet zeggen dat het blockchain-technologie omarmd heeft. Als er namelijk gekeken wordt naar de grootste concurrent van het bedrijf, Samsung, wordt duidelijk dat het nog een stuk beter kan.

Zo hebben we al meerdere berichten hebben geplaatst over het feit dat de grootste smartphonefabrikant van de wereld, Samsung Electronics, een voorstander is van cryptocurrencies en blockchain-technologie. Het bedrijf is namelijk zelf aan het experimenteren met blockchain en heeft ook een eigen cryptocurrency-wallet geïntegreerd in zijn smartphones.

Daarnaast werd eerder dit jaar duidelijk dat het een chip voor veilige cryptocurrency-transacties gaat lanceren. Dongho Shin, senior vice-president van System LSI-marketing bij Samsung Electronics, zei het volgende over de ontwikkeling:

“In dit tijdperk van mobiliteit en contactloze interacties verwachten we dat onze verbonden apparaten, zoals smartphones of tablets, zeer veilig zijn om persoonlijke gegevens te beschermen en fintech-activiteiten zoals mobiel bankieren, aandelenhandel en cryptocurrency-transacties mogelijk te maken. Met de nieuwe standalone oplossing voor beveiligingselementen (S3FV9RR) zet Samsung een belangrijke stap om op slimme apparaten privé-informatie te beschermen.”

Een ander groot nieuwtje omtrent de electronicagigant en blockchain was het feit dat het een nieuwe smartphone gelanceerd heeft op basis van blockchain-technologie. Samsung en SK Telecom introduceerden namelijk ‘s werelds eerste 5G smartphone, inclusief een door blockchain-aangedreven ID-authenticatie-functie, genaamd “Galaxy A Quantum”.

Conclusie

Zoals je ziet, is het niet zo dat Apple negatief tegenover de nieuwe technologie staat, echter is het een stuk voorzichtiger met het adopteren van blockchain. Samsung daarentegen is één van de early adopters van blockchain en ziet het als een enorme kans om hier als eerste op in te spelen. De twee bedrijven houden er dus verschillende aanpakken op na en welke er gelijk gaat krijgen is natuurlijk afwachten, alhoewel wij uiteraard denken dat de early adopters als laaste zullen lachen.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN