FINMA blockchain technologie

Zwitserland start overlegproces voor regulering van blockchain

Landen over de hele wereld zijn bezig met het ontwikkelen en implementeren van hun eigen regelgeving omtrent cryptocurrencies en blockchain-technologie. De ontluikende industrie is tot op heden een soort van ‘wilde westen’ geweest en hier willen regeringen verandering in brengen, zo ook Zwitserland.

Het land wat de thuisbasis is van de Crypto Valley, de hoofdstad van het gelijknamige kanton in Zwitserland, heeft namelijk een overlegproces voor een algemene verordening in de blockchain- en gedistribueerde grootboektechnologie aangekondigd.

Blockchain en DLT promoten

Het overleg vindt plaats tussen kantons, partijen en andere geïnteresseerde groepen in de markt. Het staat gepland om meer dan drie maanden door te lopen en zal eindigen op 2 februari 2021.

Het overleg maakt deel uit van de actieve interesse van de Zwitserse overheid om blockchain en cryptocurrencies te promoten. De raadpleging zal als doel hebben om betere wetten te creëren voor de blockchain-industrie.

De aankondiging komt slechts een maand nadat de regering verschillende bestaande financiële en bedrijfswetten heeft gewijzigd om bepalingen voor blockchain-technologie en DLT op te nemen.

Volgens de officiële aankondiging hebben de wijzigingen in de bestaande wetten het regelgevingskader voor Zwitserland verbeterd, waardoor het land nu beter is afgestemd om blockchain- en DLT-innovatie te promoten.

De algemene verordening zal de regering helpen deze wijzigingen om te zetten in wetten op federaal niveau, en de Federale Raad streeft ernaar om deze wetten vanaf augustus 2021 in werking te laten treden.

Zwitserland en blockchain

De steun van Zwitserland voor blockchain- en cryptocurrency-bedrijven heeft ertoe geleid dat veel bedrijven van over de hele wereld hun hoofdkantoor in het land hebben opgericht, vandaar de naam Crypto Valley. Het land herbergt momenteel meer dan 900 blockchain-bedrijven met meer dan 4.700 mensen.

De acceptatie van blockchain en cryptocurrencies door de Zwitserse regering is zodanig dat het Zwitserse kanton Zug zijn inwoners nu toestaat belasting te betalen in Bitcoin (BTC) en Ether (ETH). Zelfs de door de overheid gerunde bank Basler Kantonalbank, of BKB, zou van plan zijn cryptocurrency-diensten te lanceren.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN