Ripple

Ripple doneert $10 miljoen om kwetsbare bevolkingsgroepen economische kansen te bieden

Het bekende blockchain-project Ripple heeft aangekondigd dat het $10 miljoen zal bijdragen om Mercy Corps te helpen – een niet-gouvernementele organisatie (NGO) die gespecialiseerd is in “het creëren van economische kansen voor kwetsbare bevolkingsgroepen”. Het doel van Mercy Corps is om digitale finance aan te bieden aam miljoenen mensen zonder bankrekening. Dit volgens een officiële aankondiging vanuit het bedrijf die op 15 oktober gedeeld werd.

De senior management director bij Mercy Corps, Scott Onder, zei het volgende over het nieuws:

“Het bestaande financiële systeem is gefragmenteerd, verouderd en uitsluitend, waardoor 1,7 [miljard] mensen bankloos zijn en vrouwen onevenredig worden uitgesloten. Opkomende fintech-, crypto- en blockchain-technologieën hebben het potentieel om dit radicaal te transformeren, maar er zijn aanzienlijke risico’s voor ‘s werelds meest kwetsbare mensen als er geen rekening wordt gehouden met hun behoeften, wanneer deze nieuwe technologieën worden ontworpen en geïmplementeerd.”

Hij voegde eraan toe dat de organisatie van plan is haar wereldwijde middelen en bereik te gebruiken “om ervoor te zorgen dat de stemmen van de gemeenschap worden gehoord en dat kwetsbare bevolkingsgroepen niet achterblijven in de fintech-revolutie.”

Ripple en Rippleworks – een non-profitorganisatie die zich richt op sociale ondernemingen – zullen de NGO’s helpen bij het implementeren van “oplossingen die gebruikmaken van digitale financiële technologieën”, waaronder gedistribueerde grootboeken, digitale activa en cryptocurrencies. In de loop van dit driejarige initiatief zijn de organisaties van plan “grote aantallen mensen in opkomende markten naar de wereldeconomie te brengen”.

De bijdrage van Ripple zal worden besteed aan verschillende onderwijsprogramma’s om de buitendienstmedewerkers van Mercy Corps te helpen “de financiële uitdagingen in deze regio’s aan te pakken en digitale financiële oplossingen toe te passen”, met als doel 10 miljoen mensen te bereiken in het komende decennium.

Zoals wij eind vorige maand al meldde, is Ripple onlangs ook samen gaan werken met de op blockchain gebaseerde non-profit Energy Web Foundation om EW Zero te ontwikkelen – een tool waarmee elke blockchain CO2-neutraal kan worden door de aankoop van hernieuwbare energie en haar CO2-uitstoot kan compenseren.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN