Digitale valuta

Rusland druk bezig met ontwikkelen van digitale roebel

Hoewel 2020 tot nu toe bekend staat als het jaar van DeFi, is het niet vreemd om te stellen dat het ook het jaar van CBDC’s zou kunnen zijn. Zo werd eerder al bekend dat China, Japan, de Bahama’s en Europa bezig zijn met het onderzoeken of ontwikkelen van een eigen digitale valuta vanuit de centrale bank. Nu is er echter nog een groot land bij gekomen, namelijk Rusland.

De centrale bank van Rusland is namelijk, net als elke andere centrale bank ter wereld, begonnen met de voorbereidingen voor een digitale roebel die de functies van fysiek geld in het land zou aanvullen.

Het land heeft onlangs een consultatiedocument uitgebracht waarin de CBDC aanvaardbaar zou zijn als betaalmiddel voor goederen en diensten door bedrijfsorganisaties, non-profitorganisaties, de overheid en al haar agentschappen in het land.

De Russische centrale bank merkte op dat de munt beschikbaar zou komen op e-wallets van burgers en dat zij de zowel online als offline toegang kunnen krijgen tot de portemonnee. Niet alleen dat, de digitale roebel zou in feite alle functies van geld hebben en als zodanig een manier zijn om transacties sneller, goedkoper en efficiënter te maken.

De regering had tot nu toe belangstelling getoond om zich in de crypto-activa-industrie te verdiepen, maar met de publicatie van een consultatiedocument heeft de regering meer ernst getoond in haar streven naar het verenigen van crypto-activa.

De centrale bank probeerde echter in haar verklaring ook de verwachtingen van de stablecoin te temperen en gaf aan dat er nog een concreet besluit genomen moest worden over de integratie en implementatie van de munt, en dat het daarom een ​​slecht idee zou zijn om een ​​datum vrij te geven over wanneer de munt volledig geïntegreerd zou worden in de Russische economie.

Rusland en haar wisselende signalen jegens de cryptocurrency-markt

Dit nieuws komt echter wel als een soort van verrassing, aangezien de Russische regering niet geheel duidelijk is over hoe zij cryptocurrencies willen gaan reguleren. Zo werd in juli al bekend dat het land een wet op digitale financiële activa heeft aangenomen die de juridische status verleent aan cryptocurrencies, die 1 januari 2021 in werking zal treden.

In een later bericht werd duidelijk een reeks wijzigingen voorgesteld in de wet “On Digital Financial Assets” of DFA, die veel operaties met cryptocurrencies zou gaan verbieden.

Niet veel later kwam er nog een bericht naar buiten over het feit dat het Russische ministerie van Financiën een nieuw wetsvoorstel opgesteld heeft over de regulering van cryptocurrencies dat, als het van kracht wordt, inwoners zou dwingen om hun crypto-wallets te registreren – of een gevangenisstraf van maximaal drie jaar te riskeren.

Zoals je hierboven leest, is het niet geheel duidelijk hoe Rusland tegenover cryptocurrencies staat, maar dat kunnen we overigens ook wel zeggen over de meeste regeringen op de wereld. Het is wel duidelijk dat Rusland positief tegenover blockchain-technologie an sich staat, aangezien het land het opnieuw wil inzetten voor de aankomende nationale verkiezingen.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN