Bitcoin koers

Meer dan $463 miljoen aan Bitcoin verstuurd in vier transacties

Een anonieme Coinbase-gebruiker activeerde een aantal whale-tracking-services, die grote transacties op de blockchain bijhouden, na het overmaken van meer dan $463 miljoen aan Bitcoin (BTC) verspreid over verschillende transacties. Zo registreerde de bekende Twitter-bot Whale Alert een transactie van $91 miljoen (8.000 BTC) van Coinbase naar een onbekende portemonnee.

Deze transactie werd bevestigd door een andere tracking-service, Bitcoin Block Bit, die ook de daaropvolgende transactie van $129 miljoen (11.363 BTC), $117 miljoen (10.306 BTC) en $115 miljoen (10.102 BTC) rapporteerde. Alle drie de transacties waren afkomstig van hetzelfde Coinbase-account als de eerste transactie.

Opvallend is tevens dat alle vier de transacties elkaar snel opvolgden. Zo werden de transacties, die een totaalbedrag van $463 miljoen (of 40.758 BTC) vertegenwoordigden, binnen vier minuten na elkaar verstuurd en zorgden ervoor dat de crypto-community direct ging speculeren over de herkomst en reden van de transacties.

Sommige gebruikers speculeerden dat de transacties en portefeuilles van Coinbase waren. Anderen beweerden dat de transacties het resultaat waren van institutionele handelaren of bedrijven die investeringen in Bitcoin hadden toegewezen.

Whales blijven kopen

De transacties volgden op een recent rapport van het bekende crypto-analysebedrijf Glassnode van vorige week, waaruit bleek dat het aantal Bitcoin whales is toegenomen. Volgens het rapport duidt de stijging erop dat meer vermogende individuen de cryptocurrency-industrie betreden in afwachting van een toekomstige prijsstijging van de BTC.

Het bedrijf tweette het volgende:

“Het aantal Bitcoin-whales (entiteiten met ≥ 1K BTC) vertoont de afgelopen maanden een stijgende trend. Een indicatie dat meer vermogende individuen de ruimte betreden om in Bitcoin te investeren, in afwachting van een prijsstijging van BTC.”

Tevens lieten de laatste gegevens van Whalemap zien dat Bitcoin-whales aan het accumuleren zijn. Zo werd duidelijk dat zij waarschijnlijk Bitcoin kochten vanaf $10.370, en op 8 oktober zeiden de analisten dat de steun van $10.570 gehouden werd. Dit geeft aan dat whales aanzienlijke hoeveelheden Bitcoin kochten tussen $10.407 en $10.570, wat op zijn beurt weer aangeeft dat zij geloven in een prijsstijging.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN