Bitcoin koers

JPMorgan geeft aan dat Bitcoin momenteel iets overvalued is

Zoals blijkt uit een eerder artikel op onze website, is de grote Amerikaanse bank, JPMorgan Chase, druk bezig met het onderzoeken en analyseren van Bitcoin (BTC). Zo werd eerder duidelijk dat de bank verwacht dat meerdere betalingsbedrijven binnenkort de stap gaan maken om Bitcoin aan te gaan bieden.

Nu heeft de bank ook de huidige prijs van Bitcoin geanalyseerd, in vergelijking met andere grondstoffen. Bitcoin heeft de afgelopen jaren grote bekendheid verworven als investering, waarbij investeerders de activa vaak vergelijken met digitaal goud. Het feit dat traditionele analisten Bitcoin als een grondstof zijn gaan beschouwen, zou kunnen duiden op een voortzetting van de massale adoptie van het activum.

Uit deze analyse werd duidelijk dat zij binnenkort verkoopdruk verwachten. Het artikel van het Indiase BloombergQuint-mediakanaal – een partnerorganisatie van Bloomberg en Quintillion Media – gaf het volgende aan:

“De strategen van JPMorgan zeiden dat ze een intrinsieke waarde berekenden door Bitcoin het effectief als een grondstof te behandelen en te kijken naar de marginale productiekosten.”

Het artikel voegde toe:

“Bitcoin wordt op korte termijn geconfronteerd met een ‘bescheiden tegenwind’ op basis van een analyse van weddenschappen op de futures-markt en een schatting van de intrinsieke waarde van de cryptocurrency, volgens JPMorgan Chase & Co.”

De specialisten van JPMorgan meldden ook dat de bullish posities van Bitcoin groter zijn dan de bearish posities, volgens een op futures gebaseerde indicator. De strategen noemden ook een toename van de koopdruk als gevolg van de recente trend dat reguliere financiële reuzen Bitcoin betreden, zoals Paul Tudor Jones, MicroStrategy en Square. Hierdoor is de ‘hype’ omtrent de koningsmunt weer toegenomen, echter vinden de analisten Bitcoin momenteel iets overvalued en verwachten dan ook een daling.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN