Bitcoin koers analyse

CryptoCoinTalk: Bitcoin koers aan de voet van een nieuwe bullrun?

Allereerst willen we CryptoCoinTalk bedanken voor deze Bitcoin (BTC) koers analyse. Vergeet hen niet op Telegram te volgen door hier te klikken!

LET OP: dit is géén financieel advies!

Het jaar 2020 is tot dusver een zeer interessant jaar voor zowel investeerders als traders. De opkomst van het coronavirus, de grote crash in maart en een nieuwe economische crisis waar we momenteel middenin zitten. En ondanks dat presteert de Bitcoin koers uitzonderlijk goed. Al sinds juli beweegt de Bitcoin koers boven de $10.000, op een paar dagen in begin september na. En voorlopig lijken prijzen onder de $10.000 ook nog niet aan de orde. Vandaag schrijven we wederom een nieuwe Bitcoin koers update, waarbij we ook het macro plaatje mee zullen nemen.

Weekgrafiek Bitcoin koers

Omdat wij hoofdzakelijk op Binance traden gebruiken we vrijwel altijd de charts van Binance. Omdat Binance pas in 2017 is opgericht en prijsactie uit de tijd daarvoor ontbreekt gaan we nu op de Bitstamp chart kijken, een chart die teruggaat tot aan het jaar 2011. Op deze chart is goed te zien hoe de Bitcoin koers in cyclussen beweegt.

Heb je nog geen account op Binance? Maak dan nu een account aan en ontvang 10% handelskorting!

Na een bullmarkt volgt een lange periode van retracen, oftewel een bearmarkt. Aan het einde van de bearmarkt ontstaat een periode van (re)accumulatie. Investeerders die tijdens de bullmarkt winsten hebben genomen starten opnieuw met het accumuleren van nieuwe Bitcoin posities. Doordat de interesse weer toeneemt en de koopdruk stijgt resulteert dat in een kanteling van de marktstructuur. In plaats van lower highs en lower lows gaan we higher highs en higher lows zien. Daarbij zien we ook steeds opnieuw dat wanneer we de downtrend doorbreken (zie de trendlijnen) en dat succesvol retesten we een nieuw vervolg van de uptrend krijgen.

Afgaande op prijsactie uit het verleden zouden we nu dus wederom aan de voet kunnen staan van een geheel nieuwe bullmarkt. Bullmarkten staan erom bekend dat we vele malen hoger kunnen gaan dan dat men verwacht. Datzelfde geldt voor een bearmarkt waarbij we vele malen lager kunnen gaan dan dat men verwacht. Uiteindelijk blijft het koffiedik kijken waar we daadwerkelijk heen gaan, maar het is niet onwaarschijnlijk dat we een veel hogere all time high (ATH) gaan neerzetten dan de welbekende $20.000 die nu geldt als all time high.

Bitcoin koers
Bron: TradingView

Daggrafiek Bitcoin koers

Tot zover het macroperspectief. Terug naar de orde van de dag! Op de daggrafiek is goed te zien dat we nog altijd resistance ondervinden van de $11.656-$11.918 resistance zone. We lijken daar op dit moment een kleine afwijzing van te zien en dat zou kunnen resulteren in een kleine daling. Mochten we inderdaad omlaag gaan verwachten wij een beweging richting de range low op $11.123. Vanuit daar is het zeer interessant om te gaan kijken naar een eventuele long positie. Mochten we namelijk bouncen vanaf daar gaan we hoogstwaarschijnlijk de resistance breken en een beweging zien richting op z’n minst $12.000.

Bron: TradingView

4-uur-grafiek Bitcoin koers

Op de 4-uur-grafiek zien we dat we een kleine afwijzing van de resistance op $11.656-$11.918 hebben gezien en dat we nu aan het consolideren zijn. Het is geen hele fraaie prijsactie en het zou ons dan ook niet verbazen als we uit deze consolidatie omlaag gaan breken om wat lager te gaan testen. Op de 4-uur-grafiek is de $10.902-$10.961 support zone van belang. Deze zone heeft ook mooi confluence van het 618 fibonacci retracement level. Mochten we hier heen bewegen is het zeer interessant om te kijken naar een long positie.

Bitcoin koers
Bron: TradingView

Conclusie

Kortom, er is voor ons zeker geen reden om enorm bearish te zijn. Het hoge tijdsframe ziet er zeer sterk uit en ook lokaal is er geen reden tot paniek. Zo lang we geen belangrijke levels verliezen gaan wij er vanuit dat we de trend omhoog gaan voortzetten.

De CryptoCoinTalk Telegramgroep houdt je dagelijks op de hoogte van de koersontwikkelingen in de markt. Wat kun je van ons verwachten? Dagelijkse (video) marktanalyses, calls, setups en (video) educatiecontent. Vind je dit interessant? Volg ons dan op Telegram door hier te klikken! Of klik op het plaatje hieronder!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN