Fake volume

Altcoins winnen aan populairiteit op eToro, terwijl Bitcoin achterblijft

Het bekende social trading en multi-asset platform eToro zag een grote verschuiving naar altcoin-handel in Q3 2020, terwijl Bitcoin (BTC) bijna 40% van het wereldwijde handelsvolume op de beurs verloor. Dit volgens het kwartaalrapport dat op 14 oktober gepubliceerd werd.

Bitcoin verliest populairiteit, terwijl altcoins het winnen

Volgens het rapport groeiden de driemaandelijkse wereldwijde handelsvolumes voor altcoins aanzienlijk. Van de top-10 cryptocurrencies die op eToro werden verhandeld, werden bijvoorbeeld Binance Coin (BNB) en Tezos (XTZ) respectievelijk 46% en 37% meer verhandeld in het derde kwartaal. Dit lijken grote stijgingen, echter deden andere altcoins het nóg beter.

Zo stegen de handelsvolumes van Ethereum (ETH) en Cardano (ADA) beide met ongeveer 90% op eToro in Q3. De wereldwijde handelsvolumes van Tron (TRX), NEO en EOS stegen op hun beurt met respectievelijk 203%, 153% en 175%. Ter vergelijking: Bitcoin is de enige cryptocurrency in de top 10 van eToro die zijn handelsvolume zag afnemen en 38% verloor.

Wanneer er puur naar het handelsvolume in de Verenigde Staten gekeken wordt, laat de koningsmunt echter andere cijfers zien. Zo is het handelsvolume van Bitcoin in de VS met 17% toegenomen in Q3. Het is echter wel zo dat altcoins nog steeds een grotere stijging hebben gerealiseerd (zoals te zien is in de afbeelding hieronder).

eToro Bitcoin vs Altcoins
Bron: Kwartaalrapport eToro

DeFi en DApps zorgden voor een enorme boost

Een dergelijke stijging vond grotendeels plaats door de torenhoge populariteit van DeFi-projecten, die de Ethereum koers gaandeweg ook een enorme boost gaf. Zo zei de bestuurder van eToro USA het volgende:

“De voortdurende opkomst van gedecentraliseerde finance (DeFi) speelde een grote rol in de toename van altcoins en Ethereum.”

De onderzoekers merkten op dat alle op Ethereum gebaseerde gedecentraliseerde applicaties (DApps) – inclusief DeFi – ETH op een bepaald niveau nodig hebben om te werken. En aangezien ETH “economisch niet kan worden geabstraheerd”, werd dit “een cruciaal aspect van de ETH-waardepropositie”. Het rapport ging verder met:

“Meer dan 7,5% van het totale aanbod van ETH is momenteel vergrendeld in DeFi. Dit aantal bedroeg begin 2020 slechts 2,7%, wat een groeiende interesse toont voor de use-cases van Ethereum en ons vertelt dat beleggers meer vertrouwen krijgen in het gebruik van ETH als onderpand. In theorie zou dit betekenen dat er minder ETH te koop is op de markt.”

De toename van DeFi’s populariteit heeft de afgelopen maanden ook een belangrijke rol gespeeld bij het aantrekken van nieuwe retailbeleggers in de crypto-sfeer, wat heeft bijgedragen aan de acceptatie van cryptocurrencies in het algemeen. Zo zei Joshua Frank, CEO van de digitale gegevensprovider The TIE, het volgende:

“Terwijl Q2 2020 iteratieve infrastructuurverbeteringen vertoonde en tekenen van opkomende institutionele ondersteuning vertoonde, herinnerde Q3 ons eraan dat crypto nog steeds een door de detailhandel gedomineerde industrie is. DeFi, yield farming, NFT’s en altcoin-rally’s waren de belangrijkste verhalen in het derde kwartaal, hoewel MicroStrategy’s investering van $425 miljoen in Bitcoin zeker een hoogtepunt was.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN