Binance Nieuws

Binance investeert $350.000 in DeFi-projecten

De grootste en bekendste cryptocurrency-beurs Binance heeft vandaag een investering van $350.000 in zes DeFi-projecten aangekondigd, als onderdeel van het acceletorfonds van $100 miljoen. Dit volgens een persbericht dat vandaag gedeeld werd met Decrypt.

Het acceleratorfonds van de beurs werd in september van dit jaar gelanceerd om ontwikkelaars van DeFi-projecten te ondersteunen en om een bijdrage te leveren aan de opbouw van een nieuw gedecentraliseerd financieel ecosysteem. De Binance CEO, Changpeng Zhao, zei het volgende in de verklaring:

“We hebben het acceleratorfonds van $100 miljoen gelanceerd om de ontwikkeling van hoogwaardige DeFi-projecten verder te ondersteunen die bijdragen aan de opbouw van de infrastructuur en technologieën van de branche om het potentieel van DeFi tot zijn recht te laten komen.”

De zes blockchain-projecten die gesteund worden door het fonds omvatten; AnySwap, Arkane Network, BakerySwap, Bitquery, PancakeSwap en Proxima. Alle zes projecten draaien, niet geheel toevallig, op de Binance Smart Chain (BSC), het eigen blockchain-netwerk van de beurs.

De zes projecten variëren van geautomatiseerde marktmakers en dataplatforms tot aanbieders van gamingoplossingen. PancakeSwap is momenteel de grootste liquiditeitsverschaffer op de Binance Smart Chain, met meer dan $218 miljoen dat opgesloten zit in zijn smart contracts.

De beurs gaf verder aan dat de projecten zijn geselecteerd op basis van strikte selectiecriteria, waarin het team, product, visie en bijdrage aan het blockchain-ecosysteem, als belangrijkste kernpunten werden meegenomen. Het voegde eraan toe dat in totaal meer dan 180 projecten – alle voortbouwend op het BSC – subsidies hadden aangevraagd in het kader van het acceleratorfonds.

Door deze stap hoopt Binance een groot marktaandeel weg te kunnen nemen van Ethereum (ETH), die momenteel marktleider is als het gaat om DeFi. Momenteel is de nummer twee cryptocurrency verantwoordelijk voor ongeveer 96% van alle DeFi-transacties, en heeft momenteel weinig concurrentie. Hier hoopt Binance Smart Chain verandering in te brengen door een sneller en goedkoper alternatief te bieden.

Om dit te bereiken heeft de BSC echter wel veel gecentraliseerde aspecten, waardoor de beurs een nieuwe term heeft bedacht, namelijk gecentraliseerde-gedecentraliseerde finance heeft bedacht, of CeDeFi, wat natuurlijk ongelooflijk tegenstrijdig is.

Door deze gecentraliseerde aspecten is het te hopen dat projecten toch nog besluiten om op Ethereum te bouwen, vooral met de vooruitzichten op Ethereum 2.0, wat later dit jaar gelanceerd zal gaan worden.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN