YFI

Russische miljardair, en eigenaar van twee gigantische Britse kranten, overweegt eigen DeFi-project te starten

De Russische miljardair en eigenaar van twee gigantische Britse kranten, Alexander Lebedev, overweegt om zijn eigen DeFi-project te lanceren. Het wordt ook wel het Independent Decentralized Financial Ecosystem (of bank 2.0) genoemd en beoogt te dienen als een nieuwe bankoplossing, die alle deelnemers mee laat profiteren.

Lebedev legt de huidige bankproblemen uit

Lebedev, de eigenaar van de in het Verenigd Koninkrijk gevestigde London Evening Standard en The Independent, gebruikte onlangs het laatstegenoemde nieuwsmedium om een ​​bericht te publiceren over de problemen binnen traditionele financiën en de mogelijke oplossingen.

Lebedev heeft meer dan 25 jaar ervaring in het traditionele banksysteem, aangezien hij in 1995 de “dwerg” National Reserve Bank in Moskou kocht en deze eerder dit jaar verkocht als “een van de meest betrouwbare banken in Rusland”. Hierdoor kunnen we wel stellen dat hij weet waar hij over praat.

Als zodanig gelooft hij dat zijn ervaring hem de smerige geheimen van de huidige bankomgeving heeft geleerd. Een daarvan is dat “moderne bankiers hun banken ruïneren door het geld van klanten in hun eigen zak te steken”. Hij zei het volgende:

“De wereldwijde bankgemeenschap is veranderd in een ‘anti-bank’, wiens functie het is om de activa van klanten verkeerd toe te eigenen en ‘zwart geld’ aan land te brengen, waarvan het volume elk jaar wereldwijd met $1 biljoen toeneemt.”

Hij refereerde naar de onlangs opgedoken FinCEN-documenten, waaruit bleek dat verschillende gigantische banken, waaronder Standard Chartered, HSBC en JPMorgan Chase & Co, triljoenen dollars hebben witgewassen voor Ponzi-schemes en terroristische organisaties.

Dit heeft geleid tot de vorming van een “parasitaire” klasse bestaande uit bankiers, nepinvesteerders, advocaten, auditors en servicepersoneel. Tegelijkertijd blijven miljarden mensen in armere delen van de wereld bankloos, gedeeltelijk vanwege de hoge kosten en “gebrek aan rente namens bankiers, die niets van hen te stelen hebben”.

De oplossing ligt in blockchain

Lebedev legde verder uit dat cryptocurrencies zouden kunnen dienen als de meest geschikte oplossing voor de bovengenoemde problemen. Hij beschreef hun groei van “een grap en een stuk speelgoed” tien jaar geleden tot een “belangrijk onderdeel van het internationale financiële systeem” vandaag de dag.

Hij bracht verschillende erkenningen naar voren die digitale activa hebben ontvangen van wereldwijde toezichthouders. Daartoe behoren de Duitse federale financiële toezichthoudende autoriteit (BaFin), die ze classificeert als financiële instrumenten en een kanton in Zwitserland dat is begonnen met Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) te accepteren voor belastingbetalingen.

De volgende stap in de evolutie van de digitale activa-industrie is de opkomst van gedecentraliseerde financiering (DeFi), betoogde Lebedev. Met DeFi “werd het mogelijk om klanten van traditionele banken rechtstreeks met elkaar te verbinden, zonder tussenkomst van een tussenpersoon in de vorm van de bank zelf, waarvan de functionaliteit in dit geval wordt uitgevoerd door een zogeheten smart contract.” Lebedev gaf zelfs toe dat hij ongeveer $100.000 had geïnvesteerd in een Estlands DeFi-protocol en snel zijn geld hiermee terugverdiende.

Zijn ervaring met de DeFi-sector heeft hem ertoe aangezet om een ​​”nieuwe generatie van banken te ontwikkelen, waarin alle deelnemers tegelijkertijd begunstigden zijn”. Het onafhankelijke gedecentraliseerde financiële ecosysteem zou traditionele bankdiensten verlenen, waaronder het wisselen van valuta, deposito’s, leningen, afwikkeling en geldovermakingen.

Het zal echter gebaseerd zijn op blockchain, vertrouwen op smart contracts, in plaats van op mensen om het systeem te beheren, en zou een efficiëntere en snellere uitvoering van alle diensten garanderen, merkte Lebedev op.

Andere plannen voor het aanstaande DeFi-protocol zijn onder meer het mogelijk maken van investeringen in alle uithoeken van de wereld en het overmaken van geld voor donaties en liefdadigheid.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN