Bitcoin Nieuws

Bitcoin koers maakt zich klaar voor opwaartse beweging, aldus TradingShot

De Bitcoin koers is zich klaar aan het maken voor een nieuwe opwaartse beweging, aangezien er een grote Tether-voorraad wacht om de markt te betreden, aldus TradingShot.

Het onafhankelijke marktanalysebedrijf zei dat het USDT-aanbod sinds augustus 2020 met meer dan 50 procent is gestegen. Dit geeft aan dat er een hoop geld klaarstaat om de markt op het juiste moment te betreden. Het bedrijf zei het volgende:

“Er is een aanzienlijke toename van de koopkracht van cryptovaluta, en die kracht heeft zich nog niet [volledig] weerspiegeld in de prijsactie.”

Historisch gezien dienen dalingen en stijgingen van de voorraad van USDT als een leidende indicator voor de toekomst van de Bitcoin koers. Zo daalde de Bitcoin koers in november 2018 met 46 procent, terwijl de USDT-voorraad zes weken eerder al een daling liet zien van 44 procent. Ook steeg de Tether-voorraad in mei 2019 met 30 procent en hierop volgde een stijging van de Bitcoin koers van $5.700 naar $11.350.

Investeerders blijven accumuleren

TradingShot benadrukte verder dat er de afgelopen weken sterke accumulaties plaats hebben gevonden, ondanks de correctie van BTC/USD van $12k naar $10k. Het bedrijf zei het volgende:

“De prijs gaat over het algemeen in een stijgende trend naarmate de accumulatie van slim geld op de keten stijgt. In november 2018 kende het niveau van $6.000 accumulaties van slim geld, en de prijs daalde naar 3.000 in de 2 maanden die daarop volgden, met meer accumulatie. Terwijl de BTC op 6k een verlies van bijna 50% opleverde, steeg de prijs al snel naar 12k+, wat een 2x genereerde.”

TradingShot merkte verder op dat beleggers massaal Bitcoin kopen, en daarom hebben de dalingen weinig tot invloed gehad op de bullish vooringenomenheid van de munt. Het zei het volgende:

“Als de aandelenmarkt 10%+ daalt, zal BTC dalen. Voor de meeste beleggers is de afdekking voor een laagrentende omgeving of politieke onzekerheid nog steeds goud boven crypto. En hoewel BTC mogelijk sneller herstelt in vergelijking met aandelenindexen, is de eerste reactie op dit punt waarschijnlijk nog steeds gecorreleerd. “

Nu de marktkapitalisatie van USDT gestegen is en de vooruitzichten op een toekomst vol met inflatie, verwacht TradingShot dat de Bitcoin-vraag onder reguliere investeerders de komende tijd zal blijven groeien.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN