Bitcoin koers

Bitcoin heeft nog steeds geen intrinsieke waarde, aldus Bank of England gouverneur

Het is alom bekend dat Andrew Bailey, gouverneur van de Bank of England, niet positief tegenover cryptocurrencies staat. Zo gaf hij in maart van dit jaar aan dat Bitcoin uiteindelijk geen waarde heeft en dat Bitcoin (BTC) geen toekomst heeft. In een interview zei hij het volgende:

“Er is geen garantie voor de waarde van Bitcoin … Ik heb het publiek gezegd, omdat we ons er zorgen over maakten, als je Bitcoin wilt kopen, wees dan bereid om al je geld te verliezen. Als je het wilt kopen, is dat prima, maar begrijp dat wat je hebt geen intrinsieke waarde heeft. Het heeft misschien een extrinsieke waarde, maar geen intrinsieke waarde.”

Nu is Bitcoin in het afgelopen half jaar flink gestegen en er is veel veranderd in de wereld, echter is het standpunt van Bailey niet veranderd. Volgens een rapport van Reuters sprak Bailey tijdens vraag en antwoord sessie met leden van het Verenigd Koninkrijk. In de Q&A verklaarde hij dat hij “erg nerveus” is voor mensen die Bitcoin gebruiken voor betalingen. De gouverneur zei dat mensen rekening moeten houden met de volatiliteit van het actief als ze besluiten om er in te investeren.

“Ik moet eerlijk zijn, het is moeilijk in te zien dat Bitcoin intrinsieke waarde heeft. Het kan extrinsieke waarde hebben in de zin dat mensen het willen [hebben].”

De verklaring van de BoE-gouverneur is een herbevestiging van zijn mening over de cryptocurrency en geeft nog maar eens aan dat hij niet inziet dat een fiat-valuta ook alleen waarde heeft omdat mensen het willen hebben. Het verschil is echter dat fiat-valuta’s massaal bijgedrukt kunnen worden door een gecentraliseerde organisatie, zoals een centrale bank, waardoor het de volledige controle heeft over de hoeveelheid. Zelfs goud heeft geen vast aanbod, aangezien er elke dag meer van gevonden wordt. Dit is bij Bitcoin niet het geval en maakt het uniek als betaalmiddel en waardeopslag.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN