OneCoin ponzifraude film in de maak met de titel Fake en hoofdrolspeler Kate Winslet

Eerder maakte wij al bekend dat Konstantin Ignatov, mede-oprichter van vermeende crypto-oplichterij OneCoin, een tv programma krijgt. Nu is het zelfs zo dat er een film wordt gemaakt van Onecoins cryptocurrency Ponzifraude, met in de hoofdrol Oscar-winnaar Kate Winslet. Kate Winslet die bekend is van de Titanic zal de hoofdbeklaagde Ruja Ignatova spelen. Deze film is gebaseerd op een waargebeurd verhaal verteld door een slachtoffer van het cryptocurrency-fraudeplan.

De film heet “Fake!” en is geïnspireerd op het boek geschreven door Douglas Thompson en Jen McAdam. Interessant is dat Jen McAdam zelf werd gedupeerd door het OneCoin Ponzifraude. Scott Z. Burns wordt de regisseur en schrijver van Fake. Eerder schreef hij de verhaallijn van Contagion. Bovendien is hij ook beroemd om zijn politieke drama uit 2019 genaamd The Report.

Het verhaal achter OneCoin

Het bedrijf OneCoin is opgericht in 2014 en zou $4,4 miljard opgehaald hebben in een ponzifraude. De onderneming opereerde als een multi-level marketingbedrijf waar leden van het netwerk een commissie konden verdienen, wanneer zij anderen OneCoin-cryptopakketten lieten kopen. Hierdoor konden ze over de wereld ongeveer 3 miljoen leden aantrekken.

Bovendien moesten de slachtoffers pakketten kopen die online onderwijscursussen bevatten. De welkomstpakketten bevatten ook gratis promotietokens die beleggers zogenaamd zouden kunnen gebruiken om meer meer OneCoin te minen. Maar in werkelijkheid was het allemaal maar een schijnvertoning.

Ignatova werd op 7 mei beschuldigd van bankfraude, effectenfraude en het witwassen van geld, maar ze is sinds 2017 niet meer gezien. Haar broer Konstantin Ignatova, een manager bij OneCoin, werd in maart met hetzelfde beschuldigd. Investeerders hebben OneCoin aangeklaagd wegens fraude met verliezen tot $5 miljard.

Fake

De OneCoin-film zal de verschillende facetten van de scam op het grote scherm brengen. Interessant is dat de gerechtelijke procedure van OneCoin nog steeds aan de gang is.

Mevrouw McAdam werd, evenals 70.000 Britse burgers, door Ruja Ignatova opgelicht om te investeren in OneCoin-zwendel. Zij en haar vrienden en familie hadden meer dan 250.000 euro geïnvesteerd en verloren alles. Het zal interessant zijn om te zien dat zoveel getalenteerde artiesten samenkomen om het grootste Ponzi-plan van de crypto-industrie op het grote scherm te laten zien.

Wat je misschien ook leuk vindt:

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!