Bitcoin.com

BitMEX heeft nieuwe Chief Compliance Officer aangenomen

De herstructurering binnen 100x Group, het moederbedrijf van de bekende Bitcoin-derivatenbeurs BitMEX, gaat door, aangezien de organisatie een nieuwe CCO heeft aangesteld om haar compliance te verbeteren.

Volgens de officiële aankondiging zal de nieuwe Chief Compliace Officer, Malcolm Wright, de wereldwijde nalevingsinspanningen van het bedrijf leiden. Hij zal helpen met het doel van BitMEX om zijn gebruikersverificatieprogramma te voltooien en om de “compliancefunctie verder te verbeteren”.

Wright heeft 30 jaar ervaring in compliance en anti-witwaspraktijken (AML) en zit momenteel in meerdere internationale commissies. Hij is ook voorzitter van de adviesraad en de AML-werkgroep bij een ander op cryptocurrency gericht bedrijf: Global Digital Finance.

Wright zei het volgende over zijn nieuwe functie:

“Voor mij is compliance niet onderhandelbaar, en een voorwaarde voor beurzen die zowel door toezichthouders als institutionele beleggers worden omarmd. Mijn visie is dat 100x Group, via het BitMEX-platform, een leidende rol speelt bij het vormgeven van hoe deze industrie samenwerkt met toezichthouders, om ervoor te zorgen dat iedereen veilig gebruik kan maken van digitale markten.”

In de verklaring werd uitgelegd dat Wright rechtstreeks zal rapporteren aan de Interim Chief Executive Officer (CEO) en Chief Operating Officer (COO) – Vivien Khoo, die op haar beurt weer de rol overnam als interim-CEO van voormalig CEO Arthur Hayes, nadat hij vorige week aftrad.

Zoals wij eerder deze maand meldde, beschuldigde de Commodity and Futures Trading Commission (CFTC) de eigenaren van BitMEX, namelijk Hayes, Ben Delo en Samuel Reed, van verschillende strafbare feiten.

Volgens een persbericht van 1 oktober kondigde de CFTC de indiening aan van een civiele procedure bij de Amerikaanse districtsrechtbank voor het zuidelijke district van New York. In deze aanklacht wordt BitMEX beschuldigd van het overtreden van meerdere CFTC-voorschriften, waaronder het exploiteren van een niet-geregistreerd handelsplatform en het niet uitvoeren van een correct anti-witwasbeleid.

Dit heeft geleid tot aanzienlijke interne veranderingen binnen de 100x Group, en Malcolm Wright lijkt de laatste aanwinst van de organisatie te zijn.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN