Bitcoin koers

Beursgenoteerde bedrijven adopteren Bitcoin als reserve activa

Over de hele wereld beginnen veel beursgenoteerde bedrijven Bitcoin (BTC) te behandelen en aan te nemen als reserve activa. De laatste telling volgens bitcointreasuries.org laat zien dat 13 bedrijven 2,85% van de circulerende Bitcoins in handen hebben, wat neerkomt op 598.237 Bitcoins.

Bedrijven die Bitcoin hebben geadopteerd

Op de onderstaande afbeelding is te zien welke bedrijven Bitcoin hebben geadopteerd, hoeveel BTC ze bezitten en wat de waarde hiervan is.

Bron: Bitcointreasuries

Grayscale Investment

Het eerste bedrijf dat Bitcoin daadwerkelijk als reserve ziet, is Grayscale Investments. Via zijn Bitcoin Trust Fund (GBTC) kan het bedrijf BTC kopen, bezitten en in de gaten houden. Het in New York gevestigde bedrijf bezit nu voor 449.596 aan BTC, wat ongeveer neerkomt op $5.1 miljard. De Trust is genoteerd op de OTCQX-markt en kreeg publiciteit in 2020 toen het 70% van alle nieuwe BTC op de markt kocht, waardoor zijn portefeuille bijna verdubbeld is.

Microstrategy Inc.

Het op Nasdaq genoteerde bedrijf, Microstrategy, haalde in de afgelopen weken alle krantenkoppen. Microstrategy, dat zowel mobiele software ontwikkelt als cloudgebaseerde diensten levert, kocht tussen augustus en september $425 miljoen aan Bitcoin. Door deze aankoop geldt BTC als de grootste reserve van het bedrijf en volgens de huidige Bitcoin koers van de digitale valuta wordt het nu gewaardeerd op $434 miljoen. Het Amerikaanse bedrijf bezit nu in totaal 38.250 BTC.

Square Inc

Oprichter van Twitter, Jack Dorsey, maakte bekend dat zijn andere technologiebedrijf dat zich richt op mobiele betalingen, Square Inc, één procent van zijn totale activa naar Bitcoin heeft verplaatst. Op 8 oktober kondigde de New York Stock Exchange genoteerde mobiele betalingsonderneming aan dat het $50 miljoen had uitgegeven aan het kopen van meer dan 4.000 BTC. Het bedrijf maakte bekend dat het actief zou leren en zou deelnemen aan de acceptatie van BTC. Square Inc rapporteerde in 2019 een omzet van $4,7 miljard en heeft kantoren in de Verenigde Staten, Canada, Australië, Japan en het Verenigd Koninkrijk.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN