Bitcoin

$1,8 biljoen stimuleringspakket van de VS is goed nieuws voor Bitcoin

De regering van de Verenigde Staten is van plan om een ​​stimuleringspakket van $1,8 biljoen in de Amerikaanse economie te injecteren, wat zou kunnen leiden tot een brede acceptatie van Bitcoin (BTC), althans als het aan Tyler Winklevoss ligt.

Tyler Winklevoss, een van de oprichters van de Gemini-crypto-uitwisseling, gelooft dat dit nieuwe stimuleringspakket bewijst waarom de toonaangevende digitale cryptocurrency, Bitcoin, door het publiek zou moeten worden geaccepteerd en aangenomen. Hij tweette het volgende:

“Stonks houden van niets meer dan wanneer de geldprinter brrrr gaat als een A-10 wrattenzwijn. Het is een volwaardige verslaving die pas ophoudt als het moet. Wanneer dat zal gebeuren, is moeilijk te voorspellen, maar wat zeker is, is dat Bitcoin uw enige toevlucht zal zijn.”

Wat is een stimuleringspakket?

Een stimuleringspakket is een reeks maatregelen die door de regering van een land zijn genomen in een poging zijn stervende economie nieuw leven in te blazen. Gewoonlijk injecteren landen een stimuleringspakket in hun economie om de economie te helpen door het te “herstarten”, de koopkracht van de mensen te vergroten en te voorkomen dat banen verloren gaan.

Hoewel veel landen vanwege het effect van de pandemie een stimuleringspakket voor hun economie voorstellen, leidt een dergelijke stimulans op lange termijn tot de mogelijkheid van hyperinflatie, wat leidt tot een aanzienlijke daling van de waarde van de fiat-valuta.

Hoe zou dit de acceptatie van Bitcoin helpen?

Tyler Winklevoss is van mening dat het vermogen van de Federale Reserve om uit het niets nieuw geld te printen de echte waarde van Bitcoin bewijst. Hij stelt dat, aangezien er maar 21 miljoen Bitcoin kan bestaan ​​en de federale overheid zoveel dollars kan drukken als ze willen, de intrinsieke waarde van Bitcoin hoger is dan die van de dollar. Dit zou meer mensen moeten aanzetten tot acceptatie van Bitcoin als een aanvaardbaar middel voor financiële betalingen en transacties

In één van zijn vorige tweets was Tyler van mening dat BTC na de pandemie net zo sterk zou zijn als altijd, en veel anderen dachten dat de dollar zijn sterke aantrekkingskracht zou gaan verliezen. Dit zou op zijn beurt weer leiden tot een brede acceptatie van Bitcoin door het grote publiek.

Daarnaast werd eerder al duidelijk dat veel mensen hun stimuleringscheques uitgeven aan investeringen in activa, zoals Bitcoin en goud. Of de geschiedenis zich gaat herhalen is natuurlijk afwachten, echter het blijft een feit dat de rekening voor het bijdrukken van geld een keer betaald moet worden.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN