Ripple cryptocurrency

Ripple lanceert nieuwe dienst, genaamd Line of Credit

We hebben de afgelopen week al veel nieuws over Ripple geschreven, en het nieuws blijft binnenstromen. Zo werd bekend dat het in Californië gevestigde cryptocurrency-project een nieuwe bètadienst geïntroduceerd heeft, genaamd Line of Credit. De nieuwe dienst is ontworpen om klanten in staat te stellen te profiteren van zijn On-Demand Liquidity (ODL) -service om on-demand kapitaal te verkrijgen en grensoverschrijdende betalingen te initiëren met behulp van XRP (de eigen cryptocurrency van Ripple).

Ripple zei in een verklaring dat de nieuwe service klanten vooraf toegang biedt tot kapitaal voor alle markten via een kredietregeling:

“Degenen die ODL op RippleNet gebruiken, kunnen XRP op krediet kopen bij Ripple. Klanten betalen vervolgens één vergoeding over het geleende bedrag, zonder verborgen kosten, en kunnen sneller dan met traditionele middelen goedkeuringen ontvangen. RippleNet-klanten profiteren eenvoudigweg van één eenvoudige XRP-gebaseerde regeling overal waar ODL beschikbaar is, ongeacht de bestemming of fiatvaluta, en kost veel minder dan de meeste andere beschikbare kredietopties.”

Asheesh Birla, General Manager van RippleNet, een financieel netwerk voor wereldwijde betalingen, zei op Twitter dat een testversie van de service eerder beschikbaar was voor geselecteerde klanten. Hij voegde hier het volgende aan toe:

“We bieden klanten financiële oplossingen die voorheen alleen beschikbaar waren via verouderde systemen, nu zonder de kosten en overhead. Dit is de eerste van nog veel meer.”

Dit gezegd hebbende, terwijl sommige Twitter-gebruikers zich afvroegen of Ripple “zijn tenen in het bankieren begint te steken”, waren andere commentatoren positief over de ontwikkeling en zagen het als een potentiële ‘game changer’ voor de bredere acceptatie van ODL.

Zo tweette de bekende Twitter-gebruiker @galgitron het volgende:

“Om ODL tegenwoordig te gebruiken, is vooraf geld nodig, waardoor veel kleinere bedrijven niet overwegen om ODL te gebruiken. Nu met LOC kunnen kleinere bedrijven profiteren van ODL. Dit is GEWELDIG nieuws voor de adoptie van ODL en zal het netwerkeffect versnellen waar we allemaal op wachten.”

Meer Ripple nieuws

Zoals gezegd hebben we deze week al veel nieuws over de in San Fransisco gevestigde startup geplaatst. Hieronder hebben we ze even op een rijtje gezet:

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN