Blockchain Nieuws

Grote autofrabrikanten gaan blockchain-technologie inzetten voor gedecentraliseerde oplaadnetwerken

MOBI’s Electric Vehicle Grid Integration (EVGI) Working Group, voorgezeten door Honda en General Motors (GM), heeft een wereldwijde standaard gelanceerd die het mogelijk maakt om gedecentraliseerde oplaadnetwerken voor elektrische voertuigen te creëren via blockchain-technologie.

De verklaring verduidelijkte dat de standaard zich in eerste instantie zal richten op drie belangrijke toepassingsgebieden: peer-to-peer (P2P) -toepassingen, tokenized carbon credits (TCC) en voertuig-tot-netintegratie (V2G).

MOBI COO en oprichter Tram Vo zei dat elektrische voertuigen, laders en elektriciteitsproducenten een ‘veilige identiteit’ kunnen hebben, kunnen communiceren met een standaard berichtenformaat en automatisch transacties kunnen registreren op het blockchain-netwerk via de EVGI-standaard.

Senior Project Engineer bij Honda R&D Europe, Christian Kobel, zei het volgende:

“De huidige energiemarkten ondergaan een enorme transitie van gecentraliseerde stroomopwekking in grote energiecentrales naar meer gedistribueerde en vluchtige stroomopwekking. Decentralisatie en het concept van directe P2P-interactie zullen een sleutelfactor worden bij het benutten van deze nieuwe markt en het bouwen van zinvolle tools voor energiebewuste klanten.”

Wat is MOBI?

Officieel gelanceerd in mei 2018, opereert MOBI als een consortium voor blockchain-innovaties in de mobiliteitsindustrie. MOBI is opgericht door giganten in de autoindustrie zoals General Motors, Ford, BMW en Renault, die een aanzienlijk percentage van het wereldwijde autoproductievolume vertegenwoordigen.

Tevens zijn er ook grote blockchain-bedrijven betrokken bij MOBI. De blockchain-bedrijven die deelnemen aan het MOBI-initiatief zijn onder meer Accenture, IBM Blockchain, de IOTA Foundation, R3 en meer.

Door gebruik te maken van de standaard en zijn toepassingen, hoopt MOBI de verkeersveiligheid te verbeteren, de CO2-uitstoot te verlagen en verkeersopstoppingen te verminderen.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN