Bitcoin Nieuws

Bitcoin hashrate bereikt recordhoogte en Bitcoin koers breekt $11.000

De Bitcoin koers heeft vandaag weer een mooie stijging neer weten te zetten, dit is echter niet het enige goede nieuws omtrent de koningsmunt. Het is namelijk zo dat een belangrijke on-chain statistiek voor het Bitcoin-netwerk een nieuw record heeft bereikt, wat aangeeft dat de zaken vanuit technisch oogpunt gezonder dan ooit zijn.

Hashrate bereikt nieuw hoogtepunt

De belangrijke statistiek waar we het over hebben is natuurlijk de hashrate, oftewel rekenkracht. Een hogere hashrate verhoogt de concurrentie tussen miners om nieuwe blocks te valideren en het verhoogt ook de hoeveelheid middelen die nodig zijn voor het uitvoeren van een 51% -aanval op het netwerk. Hier wordt het netwerk dus alleen maar veiliger door.

Deze belangrijke fundamentele statistiek heeft zojuist het hoogste niveau ooit bereikt, wat aangeeft dat het netwerk op het gebied van beveiliging sterker dan ooit is. De nieuwe mijlpaal van 170 exahashes per seconde werd opgemerkt door on-chain analytics provider Glassnode, die eraan toevoegde dat het een stijging van 40% is sinds de halvering in mei.

Glassnode tweette het volgende, onder vermelding van de onderstaande grafiek:

“Bitcoin hashrate bereikt een nieuwe ATH en raakt 170 exahash voor het eerst in de geschiedenis op de uurgrafiek (24h MA). Dit is een stijging van ongeveer 40% sinds de halvering in mei, wat substantieel bijdraagt ​​aan de beveiliging van het netwerk.”

Bron: Glassnode

Bitcoin fundamentals winnen aan kracht en koers volgt

De Bitcoin koers heeft de afgelopen maand veel van zijn volatiliteit verloren en is volgens recente rapporten 65 dagen op rij boven de vijf cijfers gebleven. De wekelijkse voortschrijdende gemiddelden van 50 en 200 blijven ook op recordhoogte, en de on-chain fundamentals zoals hashrate blijven tekenen van positiviteit vertonen.

Op het moment van schrijven wist de Bitcoin koers de $11.000 te doorbreken en staat op $11.062. De beweging markeert een stijging van 4,32% vanaf het dieptepunt van $10.550 tijdens de handelssessie van donderdag. De stijging lijkt direct verband te houden met het nieuws dat Square aangekondigd heeft dat het $50 miljoen aan BTC heeft gekocht.

De bekende analist, Peter Brandt, reageerde op het eerder gemelde nieuws en zei hier het volgende over:

“Het is een belangrijke ontwikkeling dat een wereldwijd bedrijf nu BTC op zijn balans zet. De wekelijkse en dagelijkse grafieken staan ​​klaar om een ​​groot koopsignaal te laten zien.”

Het lijkt erop dat Peter Brandt het bij het juiste eind had en dat de Bitcoin koers door dit nieuws de weg omhoog weer heeft ingezet. Het is echter af te wachten of de bulls deze stijging vast weten te houden.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN