cryptocurrencies economische vrijheid

Bitcoin en cryptocurrencies voldoen aan islamitische sharia-wetgeving

Moslims in Maleisië maken zich blijkbaar zorgen over het feit of Bitcoin (BTC) voldoet aan de sharia-wetgeving, maar nu heeft de voorzitter van de Sharia-adviesraad van Maleisië niet alleen gezegd dat cryptocurrencies voldoen aan de sharia, maar ook dat ze veel kansen bieden. Dit zei hij vandaag tijdens de SCxSC Fintech Conferentie 2020 in Kuala Lumpur.

De voorzitter van de Sharia-adviesraad van de Securities Commission of Malaysia (SC), Datuk Dr. Daud Bakar, zei het volgende:

“Deze nieuwe ontwikkeling kan zoveel interessante gebieden openen in Maleisië, waarin crypto kan worden beschouwd als investeringsactiva die mensen kunnen kopen en houden om te verhandelen.”

Hij ging verder met aangeven dat slechts 2% van de Maleisiërs enige kennis heeft over cryptocurrencies en dat ze tijd nodig hebben om het te begrijpen:

“Het is een kwestie van ons vermogen om het mensen gemakkelijk te laten begrijpen, omdat het op dit moment iets nieuws is en mensen de neiging hebben te denken dat het een raadsel en een kwestie van perceptie is.”

Bakar wees tevens op de mogelijkheid dat cryptocurrencies worden gebruikt om nieuwe ondernemingen of projecten te financieren en verklaarde:

“Het potentieel van deze valuta is groot, aangezien deze wordt geleverd op een groeiende digitale wereld economie. Dit heeft ook mogelijkheden geopend om te profiteren van crypto’s als handelswaar of als investering in een bedrijf.”

Dat crypto’s voldoen aan de sharia, werd in 2018 al afgehandeld door Indonesië, waarbij met name Bitcoin door velen werd beschouwd als het meest sharia-conforme geld dat ooit heeft bestaan. Het is zelfs zo dat verschillende moskeeën Bitcoin accepteren voor donaties en er is een wereldwijde zakat-service gelanceerd (de islamitische equivalent van de tien geboden).

Het lijkt er echter op dat Bitcoin pas nu op weg is naar de mainstream in Maleisië, met toezichthouders die het blijkbaar graag willen promoten als geavanceerde technologie. Baku zei hier het volgende over:

“We vechten voor de laatste mijl, namelijk het vermogen van digitale valuta om het geheel efficiënter te maken.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN