Estland digitale valuta

Centrale bank van Estland lanceert onderzoeksproject naar potentiële CBDC

Het nieuws omtrent digitale valuta’s vanuit de centrale banken (CBDC’s) blijft maar binnenstromen. Zo is ook duidelijk geworden dat Eesti Pank, de centrale bank van Estland, een “meerjarig” onderzoeksproject naar een potentiële CBDC heeft gelanceerd.

Het project heeft tot doel te bepalen of de KSI Blockchain, die al wordt ingezet in de e-initiatieven van de Estse overheid, geschikt is om een ​​digitale valuta te lanceren, die naast contant geld kan werken.

Guardtime, een van de ontwikkelaars van KSI Blockchain, en de SW7 Group, een in Londen gevestigde tech-startup, zouden allebei met de centrale bank samenwerken aan het onderzoeksproject. Rainer Olt, hoofd van de afdeling betalings- en afwikkelingssystemen van Eesti Pank, zei het volgende:

“Guardtime is de langetermijn blockchain-partner van de Estse regering en is een wereldleider in haar vakgebied.”

Het project zal in meerdere fasen lopen en zal in eerste instantie ongeveer twee jaar duren. De centrale bank ging verder met:

“De eerste fase zal bepalen hoe een schaalbaar, praktisch bruikbaar en cryptografisch beveiligd platform ontworpen kan worden om te voldoen aan de behoeften van een digitale valuta vanuit een centrale bank, inclusief strenge eisen voor snelheid, veiligheid, privacy en veerkracht.”

Het nieuws volgt op het eerdere nieuws dat wij gisteren geplaatst hebben vanuit de Europese Centrale Bank, waarin aangegeven werd dat Europa zich moet klaarmaken voor een digitale euro. Het rapport belicht de verspreiding van digitalisering in alle aspecten van het moderne leven, waardoor een toenemende vraag ontstaat naar directheid in consumentisme, werk en economische interactie.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN