Verenigd Koninkrijk FCA

Britse politicus heeft ook besloten Bitcoin te omarmen

Het is duidelijk dat Bitcoin (BTC) steeds populairder aan het worden is. Dit hebben wij meerdere malen aangetoond met cijfers. Hoewel de Bitcoin koers momenteel een stuk lager staat dan zijn hoogste punt ooit van $20.000, zijn er steeds meer prominente figuren die besluiten om de koningsmunt te adopteren. Er zijn echter ook steeds meer politici die hebben besloten om in Bitcoin te investeren.

We plaatsten onlangs nog een artikel over het feit dat een Senaatskandidaat in Amerika, Cynthia Lummis, heeft aangegeven dat ze pro-Bitcoin is en dat ze haar eerste Bitcoin tijdens haar tijd in het Congres kocht. Ze gaf aan dat ze gelooft dat de cryptocurrency een levensvatbare waardeopslag is om zichzelf te beschermen tegen de inflatie van de Amerikaanse dollar.

Nu heeft echter nog een politicus zich positief uitgelaten over de koningsmunt. Godfrey Bloom, een politicus uit het Verenigd Koninkrijk die ook econoom is, kondigde deze week aan dat hij Bitcoin heeft gekocht, naast zijn investeringen in edelmetalen.

Godfrey Bloom omarmt Bitcoin

Bloom, die reageerde op een opmerking van een cryptocurrency-investeerder over de relevantie van Bitcoin, zei dat hij deze week zijn eerste aankopen van Bitcoin had gedaan. Hij voegde er een dag later aan toe dat hij, na de “significante” reacties op zijn originele tweet, heeft besloten veel tijd te besteden aan het volgen van de cryptocurrency. Bloom beweerde dat zijn doel daarbij is om zijn ervaring te delen met de “oudjes” om hen te helpen “te diversifiëren uit fiat-valuta’s”.

Hij tweette het volgende:

De groeiende smaak van Bloom voor Bitcoin komt ondanks een anti-crypto-standpunt dat wordt onderschreven door de gouverneur van de Bank of England. Andrew Bailey, de gouverneur van het Verenigd Koninkrijk centrale bank, vertelde de BBC in 2017:

“Het is geen valuta, het is eigenlijk niet gereguleerd in zijn Bitcoin-vorm. Het is een zeer volatiel product in termen van prijsstelling. Als je kijkt naar wat er dit jaar is gebeurd, zou ik mensen waarschuwen. Als je in Bitcoin wilt investeren, wees dan voorbereid om je geld te verliezen – dat zou mijn serieuze waarschuwing zijn.”

Hij herhaalde eerder dit jaar dat degenen die geld storten op de cryptocurrency-markt “bereid moeten zijn al hun geld te verliezen” vanwege de waargenomen risico’s van investeren in deze ruimte.

Een van de vele prominente supporters

Bloom is één van de vele opmerkelijke individuen die Bitcoin onlangs hebben omarmd als een mogelijke afdekking tegen macro-economische trends. Zo plaatsten wij eerder een artikel over het feit dat MicroStrategy, een Amerikaans bedrijf voor zakelijke dienstverlening, Bitcoin gekocht had. Het bedrijf heeft de afgelopen weken $425 miljoen aan BTC gekocht, wat betekent dat het een meerderheid van zijn kaspositie uitmaakt.

De CEO van het bedrijf, Michael Saylor, is sindsdien een prominente voorstander van Bitcoin geworden en dit liet hij weten in verschillende interviews en op Twitter. Saylor denkt, net als veel andere Bitcoin-maximalisten, dat de cryptocurrency een buitengewoon levensvatbare waardeopslag is in een wereld waar fiat-valuta’s waarde zullen gaan verliezen.

Maanden voordat Saylor de Bitcoin-ruimte betrad, omarmde de miljardair-hedgefondsinvesteerder Paul Tudor Jones Bitcoin in een briefje dat hij met zijn klanten deelde. Hij zei dat de cryptocurrency waardevoller is dan ooit vanwege het onorthodoxe monetaire beleid dat wordt geïmplementeerd door de centrale banken van de wereld.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN