Ethereum Nieuws

Ethereum steekt met kop en schouders boven de concurrentie uit

Het team van DAppRadar heeft het Q3 Dapp Industry-rapport uitgebracht waarin de prestaties van 13 blockchains in de maanden juli, augustus en september werden geanalyseerd.

Volgens het rapport zag Q3 een totaal transactievolume van $125 miljard op de 13 blockchains, dat $113 miljard hoger was dan in het tweede kwartaal van 2020. Van deze $125 miljard namen Ethereum-transacties 96% van deze waarde in beslag. De nummer twee cryptocurrency was namelijk verantwoordelijk voor $119,5 miljard aan transactievolume in Q3. Dit bedrag was $109 miljard hoger dan de transactiewaarde van Ethereum in het tweede kwartaal, dat ongeveer $10,2 miljard bedroeg.

Ethereum-blockchain
Bron: DAppRadar

Hieronder zie je een screenshot van het DAppRadar-rapport van de beste blockchain-netwerken en hun bijbehorende transactievolume voor het derde kwartaal van 2020.

Er is duidelijk te zien dat Ethereum nog steeds de populairste blockchain is. DeFi (of gedecentraliseerde finance) heeft duidelijk bijgedragen aan de groei van het Ethereum-netwerk. De nummer twee op de lijst is TRON, echter is duidelijk te zien dat Ethereum momenteel nog geen echte concurrentie heeft, aangezien TRON 66x minder transactievolume heeft behaald in Q3.

Aantal Ethereum dagelijkse actieve adressen zijn ook gestegen

Uit het rapport blijkt ook dat het aantal dagelijkse actieve Ethereum-adressen in Q3 met 154% is gestegen in vergelijking met Q2 2020. Ook deze stijging heeft waarschijnlijk direct te maken met de groeiende populariteit van DeFi en gedecentraliseerde beurzen op het Ethereum-netwerk.

In vergelijking met Q3 2019 is het cijfer ook enorm gestegen. Het rapport gaf het volgende aan:

“Aan het einde van Q3 2019 zagen we amper 3.200 actieve wallets binnen het DeFi-ecosysteem. Tegen het einde van Q2 2020 zagen we ongeveer 13.000 actieve wallets en tegen het einde van Q3 2020 meer dan 52.000.

Een groei van ongeveer 1.519% jaar-op-jaar en ongeveer 300% kwartaal-op-kwartaal.”

74% van de dagelijkse actieve wallets op DeFi zijn op Uniswap

Uniswap (UNI) stond opnieuw bovenaan de lijst wat betreft het hebben van de hoogste aantal Ethereum dagelijkse actieve adressen, die 74% van de 52.000 inneemt. Het aantal op UniSwap is met maar liefst 560% gegroeid ten opzichte van het voorgaande kwartaal. Balancer werd tweede met 1.100 dagelijkse actieve adressen en SushiSwap werd derde met 984.

Het DappRadar Q3-rapport concludeerde vervolgens dat 2020 een zeer belangrijk jaar was voor DeFi op het Ethereum-netwerk, zoals hieronder wordt uitgelegd.

“… 2020 wordt een cruciaal jaar voor de Ethereum-blockchain en het groeiende DeFi-ecosysteem. Er vinden grote gebeurtenissen plaats waardoor Ethereum nog belangrijker zal worden dan het nu is. Het succes van het DeFi-ecosysteem wordt momenteel bepaald door de toekomst van de governance-token en de rage van de yield farming.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN