DeFi Ethereum

Ethereum 2.0 Medalla-testnet is momenteel 75GB en heeft 2 miljoen gestakede ETH

De meeste Ethereum-fans kijken uit naar de dag dat Ethereum 2.0 gelanceerd gaat worden. We hebben de afgelopen tijd de ontwikkelingen van de upgrade goed in de gaten gehouden, waarbij onlangs duidelijk werd dat er een nieuw testnet gelanceerd zou worden, genaamd Zinken, om naast het grote Medalla-testnet te lopen.

Deze aankondiging van Zinken kwam eigenlijk vrij onverwachts, aangezien de planning was dat het Spadina-testnet de generale repetitie zou zijn, voordat Ethereum 2.0 gelanceerd zou worden. Helaas liep Spadina niet zoals gepland en hierdoor zijn de ontwikkelaars genoodzaakt om Zinken te lanceren om het netwerk goed te testen en om potentiële fouten te ondervangen. Zinken staat gepland om op 12 oktober live te gaan.

Ondertussen liep het belangrijkste testnet, Medalla, gewoon door en is al flink gegroeid. Zo is duidelijk geworden dat het testnet, in twee maanden tijd, uitgegroeid is tot 75 gigabyte in omvang per node, met meer dan 2 miljoen gesimuleerde Ether (ETH) gestaked. Volgens rapporten is dit meer dan 20% van het datagebruik van Bitcoin in het afgelopen decennium.

Volgens het analyseplatform van Medalla, beaconcha.in, zijn er meer dan 2,1 miljoen Goerli ETH op het netwerk ingezet voor testdoeleinden. Het testnet maakt geen gebruik van echte ETH en er zijn nog geen echte beloningen. Tevens is te zien dat er momenteel meer dan 68.400 actieve validators deelnemen aan het testnet.

Ethereum 2.0-nodes zijn enorm

Het voegde eraan toe dat de testnet-nodes voor Medalla zich in ‘archiefmodus’ bevinden, wat betekent dat ze de gegevens bewaren voor elke statuswijziging. Dit zal echter niet nodig zijn met full nodes op het mainnet. Het rapport zette verder vraagtekens bij de omvang en snelheid van de groei en stelde dat er niet veel gegevens zijn behalve de validatie van Proof of Work-blokken.

Met het huidige groeitempo zouden deze archief nodes met ongeveer 500 GB per jaar worden uitgebreid, wat bijna de grootte is van de huidige full nodes op Ethereum 1.0.

“Het is niet duidelijk hoe groot een volledig Ethereum 2.0-testnode is, maar je zou verwachten dat het een factor 4 minder is, wat betekent dat het waarschijnlijk ongeveer 18 GB is.”

Ethereum 2.0 komt eraan en is een echte upgrade

Zoals eerder aangegeven, staat de officiële lancering van Ethereum 2.0 om de hoek. De lanceerdatum is nog niet bekend, echter is er wel aangegeven dat het waarschijnlijk (als alles volgens planning verloopt) dit jaar nog gelanceerd gaat worden.

Eerder vandaag plaatste Vitalik Buterin, medeoprichter van Ethereum, nog een tweet over de toekomst van Ethereum 2.0 en de potentie van het netwerk wanneer de verbeteringen geïmplementeerd zijn. Hij gaf het volgende aan:

Hij voegde eraan toe dat ETH 2.0 een 6400x snelheidsboost kan krijgen wanneer sharding en rollups worden gecombineerd en op elkaar worden gestapeld.

“Momenteel hebben we ~15-45 TPS. Rollups bieden een ~100x hogere doorvoer. Sharding biedt een toename van ~64x. Deze twee stapelen multiplicatief; rollups * bovenop * sharding bieden een ~6400x (!!) toename van de doorvoer.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN